Oranje

Poceo sam oranje u utorak,ne ide loše, ima gde se lako ore a negde je bas tvrdo, sve u svemu dobro je 🙂 evo malo i koje slike..
20231108-150810.jpg

20231109-104223.jpg

20231109-151039.jpg

20231110-114503.jpg

20231110-100753.jpg

Malo ispravio plug na obe strane, bio je po malo nagnut na orano, tj spremnjen za manju dubinu rada i onda sam odvio onaj toplink na plugu, on je za podesavanje kose vuce .. Ne slaze se sad ona tacka sa crticom, tj ne stoji tacno na B ili C ne secam se napamet koja je oznaka za 38cm.

Kako znas gde zivim :unsure: sumnjiv si mi Putine! Pogotovo zbog imena koje nosis :nono: ;)
еј сумњив :haha: Служба.:osmeh:
Шалим се наравно,надам се искрено да не живиш у том делу где су дотични продавци нових фергусона и сл.

Nema nista od oranja sutra kod nas, ipadala se kisa momacki. Tek u ponedeljak kad prosusi moci ce da ne lepi...

Kakva su vasa iskustva 4x32 ili 3x40 npr vogela ? Skoro isti razmak
Ali koji plug traktor lakse vuce? Jer nije mi jasno zasto kupiti skuplji 4 brazde plug kad moze jeftiniji 3 brazde a isti razmak skoro...

Najbolje je 3+1 vario. Ako su identični plugovi lakše se vuče manji broj glava za isti zahvat. Jer ima manji broj vertikalnih cepanja grudima pluga. Ali su verovatno grudve (ako ih ima) veće.

Ovo je pre kise.... Posle kise sam orao dzombaru i ide odlicno. Samo da nisam stavio onaj dodatak da odmaknem kopirni tocak od pluga ne bi mogao da radim. Gusilo bi non stop jer je je komusina natopljena i oce da se skupi na brazdama ali kada spadne sa brazdi ne kaci se kod tocka. milina je raditi

Nazad
Vrh