Oranje

Poceo sam oranje u utorak,ne ide loše, ima gde se lako ore a negde je bas tvrdo, sve u svemu dobro je 🙂 evo malo i koje slike..
20231108-150810.jpg

20231109-104223.jpg

20231109-151039.jpg

20231110-114503.jpg

20231110-100753.jpg

Malo ispravio plug na obe strane, bio je po malo nagnut na orano, tj spremnjen za manju dubinu rada i onda sam odvio onaj toplink na plugu, on je za podesavanje kose vuce .. Ne slaze se sad ona tacka sa crticom, tj ne stoji tacno na B ili C ne secam se napamet koja je oznaka za 38cm.

Kako znas gde zivim :unsure: sumnjiv si mi Putine! Pogotovo zbog imena koje nosis :nono: ;)
еј сумњив :haha: Служба.:osmeh:
Шалим се наравно,надам се искрено да не живиш у том делу где су дотични продавци нових фергусона и сл.

Nema nista od oranja sutra kod nas, ipadala se kisa momacki. Tek u ponedeljak kad prosusi moci ce da ne lepi...

Kakva su vasa iskustva 4x32 ili 3x40 npr vogela ? Skoro isti razmak
Ali koji plug traktor lakse vuce? Jer nije mi jasno zasto kupiti skuplji 4 brazde plug kad moze jeftiniji 3 brazde a isti razmak skoro...

Ovo je pre kise.... Posle kise sam orao dzombaru i ide odlicno. Samo da nisam stavio onaj dodatak da odmaknem kopirni tocak od pluga ne bi mogao da radim. Gusilo bi non stop jer je je komusina natopljena i oce da se skupi na brazdama ali kada spadne sa brazdi ne kaci se kod tocka. milina je raditi

Nazad
Vrh