Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A jos ide uz breg a kad ide niz breg mozda i kociAla ovo ide dukej...koja je brzina u pitanju?kod nas se zna 82 i dve brazde(757 ili leopard)i treca spora...retko gde 4-ta...kao puz.
Kako mislis manje vrsta, pa i taj razor na sredini se poravnja i poseje ne ostavljas valjda ne posejanoJa sam ove godine racunao da sam orao svojih 11 njiva, na svakoj bi imao razor na sredinu da sam orao sa ravnjakom. To mi je 11 vrsta manje kukuruza na jesen i suncokreta, to je pola lanca zemlje vise.
Imam jednu njivu 8 kj dok sam imao ravnjaka mora na dva ili tri mesta razor i gomila praznog hoda. Sad toga nema, dok ga okrenem na leniji i traktor sam okrenuo i samo gas. Mnoooogo brze se ore...
Spicevi, to je svakako prednost, imao sam jedanIz mog iskustva mogu da kažem da sam trebao imati obrtač još pre deset+godina.Nema gubljenja dragocenog vremena, oranje špiceva i nepravilnih parcela lagano.Izoravanje i podoravanje mnogo lakše i brže.
Ako ti bas toliko ne odgovara, ori sa njim kao da je ravnjak..Cekam bolju ponudu.
Prvi utisak mi je takav. Valjda necu morati da menjam
Ala ovo ide dukej...koja je brzina u pitanju?kod nas se zna 82 i dve brazde(757 ili leopard)i treca spora...retko gde 4-ta...kao puz.
Kad orem njivu sa ravnjakom na slog onda prvo imam dva prohoda da razbacim zemlju, potom dva prohoda da zatrpam taj nastali razor, i dalje redovno orem. U odnosu na obrtača dva prohoda više.Mene interesuje koja je realna prednost obrtaca u odnosu na ravnjaka?
Posejem, ali sa malim masinama ( setvospremac 2,9 m imt i drljaca laka 4 krila sa rotorima) to ne moze da se opegla kako treba. Tako da ta vrsta na sredini uvek bude u nekoj manjoj dolji gde manje vise lose rodi. Sa obrtacem nema tih neravnina, njiva je kao tepsija ravna.Kako mislis manje vrsta, pa i taj razor na sredini se poravnja i poseje ne ostavljas valjda ne posejano