Oranje

Ministar finansija rekao jutros da odmah treba krenuti sa radom u novoj godini.Pa reko ajd da orem😁
И ја хтео да идем да орем али ме супруга одговорила "каже немој ићи да ореш боље иди у лов на чекање" и ја шта ћу одем, на чекање. 😇
А сутра идемо на орање па све да златне лисице шетају атаром.

И ја хтео да идем да орем али ме супруга одговорила "каже немој ићи да ореш боље иди у лов на чекање" и ја шта ћу одем, на чекање. 😇
А сутра идемо на орање па све да златне лисице шетају старом.
Ja sutra u Nestin.Svinje

Spaja se Veliki bački kanal sa rekom Krivajom na kojoj se pravi akumulacija.

Imao sam "sreću" da kroz dve moje njive prolazi taj cevovod. Evo par sličica sa manje njive gde još nije završen posao. Tu ne znam šta da radim pošto će tu verovatno da se oduži posao jer treba da se pravi veliki šaht na mestu gde skreće cevovod, da li da uzorem samo gornji deo njive ili da ostavim sve za proleće. Nije velika njiva, 1 kj.

IMG-20230101-122919.jpg

IMG-20230101-122950.jpg

IMG-20230101-123417.jpg

IMG-20230101-122648.jpg

Poslednja izmena:
И где се улива у кривају цев? Јели код оних салаша на старом бечејском путу?

Ne, baš tu na mojoj njivi cev ulazi u Krivaju. Ostalo je još desetak metara. A brana je stotinak metara dalje. Po prvobitnim planovima je trebalo da cevovod ne skreće nigde već da pravo izađe na Krivaju (koja iza ovog voćnjaka pravi krivinu), ali su onda promenili plan pa cevovod skreće pod 90 stepeni i ide samo kroz moju njivu.

IMG-20230101-123620.jpg

IMG-20230101-123514.jpg

Moze da ih rastopi i zalepi, ali nemoze da ih razbije, bar ovo kod nas sto smo radili u januaru par godina unazad… Da imamo srece da udari minus 8 samo 10 dana… zemlja bi bila bolja, da nije dirana, od sadasnjih oranja bez mrazeva ako ostanu…

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh