Oranje

Skoro pa jeftinije izadje obrtac od četiri brazde pa seces po meri i zelji 😂

@dukej, možda bi bilo dobro da preko tog oranja pređeš tanjiračom. Verujem da bi se uradilo solidno plus još neki mraz do kraja zime ako Bog da, i da se na proleće uradi bez problema.

Mozda ima u sloveniji.. idem tamo za koju nedelju pa mogu malo procunjati…
Ja kad sam trazio pre dve godine dve brazde obrtac nalazio sam lemkine sa cenom od 3 4 5 hiljada e za dve glave, sto mi nekako mnogo za polovan plug.
Onda sam uzeo dve glave konsklide u padinu za 1800 evra i nisam pogresio, dobar i ocuvan plug lepo ore i slaze...

Mi smo neki dan uzeli 3 brazdni Hegera.Moze da se podesava na 28 33 38 43 cm tako da bi rus treba da ga vuce ,Sad je pitanje kako ce da ga nosi posto je dosta masivan plug. Visok je75 a izmedu brazda je100 cm.Ima pred pluznjake i na zadnjoj brazdi crtala.Ako budemo morali pravicemo od njega2+1 pa ga vucemo na 43cm.Kupljen je za 2800 eura

Evo slucajno videh na fejsu, mozda moze da posalje vise slika ko zeli.
7fcefef8aa919a08d32231a23b0346bf.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Mene interesuje koja je realna prednost obrtaca u odnosu na ravnjaka?

Poslednja izmena:
Mene interesuje koja je realna prednost u odnosu na ravnjaka?
Ja sam ove godine racunao da sam orao svojih 11 njiva, na svakoj bi imao razor na sredinu da sam orao sa ravnjakom. To mi je 11 vrsta manje kukuruza na jesen i suncokreta, to je pola lanca zemlje vise.
Imam jednu njivu 8 kj dok sam imao ravnjaka mora na dva ili tri mesta razor i gomila praznog hoda. Sad toga nema, dok ga okrenem na leniji i traktor sam okrenuo i samo gas. Mnoooogo brze se ore...

Pitam jer sam ove godine prvi put orao prevrtacem i jos orem. Kupio sam nov turski unlu i ne vidim prednost obrtaca. Cak mislim da se sporije ore i da se vise provede vremena u okretanju traktora plus se vise trosi traktor u smislu habanja menjaca kvacila lamele. Ne znam da li je taj jedan razor prednost. Sad sam bas u dilemi

Nazad
Vrh