Oranje

To treba da bude praksa na svim plugovima. Kad vec merim pritisak u gumama, duzinu poluga, mogu i to da uproste.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

zato ja nosim libelu i libelisem jebes one vintove za nivelaciju nikako isto da bude..koliko puta sam merio i postavim da isto bude ono nikako.ovako ga oustim u brazdu libela na magnet i mora da bude kako trebaju obe strane

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Onda se na toj strani treba poigrati s nagibom, ili je nažalost nešto savijeno. Jer je to baš velika razlika ako treba u nižu brzinu.
Doduše, često puta i sam traktor može biti razlog nepravilnog rada pluga.
Otkad orem promijenio sam tri traktora i brdo plugova, sa prva dva traktora nikad problema, a sad iza Claasa ne mogu ni jedan plug dobiti da ore savršeno, i nikako da točno prokljuvim u čemu je stvar.
I sam puno puta osjetim da u jednu stranu teže ide, ali da baš moram u nižu, to mi se još nije desilo.

zato ja nosim libelu i libelisem jebes one vintove za nivelaciju nikako isto da bude..koliko puta sam merio i postavim da isto bude ono nikako.ovako ga oustim u brazdu libela na magnet i mora da bude kako trebaju obe strane

Mislis da ti je svaka njiva u vaser vagu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

pa za nivelaciju ugla od 90° na plugu,pustim ga u dubinu izadjem pogledam prilepim libelu i vidim ako dobro vozim ako ne ispravljam..kod nas sve ravne njive

Idem uglavnom 2 brzinom u 3 rangu a kada ide teže prebacim u 2 rang, na to sam mislio samo nisam napisao kako treba.To je razlika od 1-1,5 km/h u proseku, ne mnogo ali se oseti.Nije isto kada idem 8,5 i 7 km/h.

@Gogo7441 ehr ti odrzava dubinu? Mozda je problem u onim senzorima u polugama. Probaj izmeri napon kada je bez opterecenja da li je isti.

@Matić da, to je to, u oranju je 1kmh poprilična razlika.

@Paracinac83 i ja sam sumnjao na EHR.
Ali nemam nazad nikakvih vidljivih žica ni konektora, senzori su dole u polugama, instalacija je izgleda negdje iznutra.
Mada i kad plug oslonim na točak i toplink i isključim EHR, opet je isto.

Ne znam, mozda neka banalna stvar. Npr, ovaj na videu sto je Matic objavio jednakost poluga proverava po duzini one podizne poluge. A trebalo bi na ravnom betonu proveriti visinu kraja poluge od zemlje i to kada je podizna poluga stoji vertikalno. Kod mene je bilo razlike, ili krajevi nisu isto zavareni ili rupa na sredini poluga nije na istom mestu.

Proba pluga....overum na 3x16 i john deere 6110......u lavandi, malcirana i potanjurana

Ne znam, mozda neka banalna stvar. Npr, ovaj na videu sto je Matic objavio jednakost poluga proverava po duzini one podizne poluge. A trebalo bi na ravnom betonu proveriti visinu kraja poluge od zemlje i to kada je podizna poluga stoji vertikalno. Kod mene je bilo razlike, ili krajevi nisu isto zavareni ili rupa na sredini poluga nije na istom mestu.

Ovo svakako. Ja sam jos primetio da mi prva daska na jednoj strani nije imala isti ugao pa sam i to morao da jos stelujem. Tako da treba priveriti sve

Kod podešavanja pluga ima strašno puno varijabli, općenito se prvo kreće od traktora, pa tek onda od pluga.
A i mi većinom vozamo rabljene strojeve, i ne možemo znati što su prethodni vlasnici radili. Ima slučajeva da se od prvog dana radilo s plugom koji nije dobro uštelan, pa dolazi do nejednakog habanja materijala, što na kraju utječe na geometriju. Tako da nema pravila.
Kod mene je baš traktor problem, ali nije toliko strašno, samo živcira.

Kod mene je sve novo sem dasaka.Nisam se mnogo zanimao oko nagiba jer slaže dobro i ništa se ne poznaje samo hoće ta strana više da hvata.Sledeće sezone ću čačkati.

Nazad
Vrh