Oranje

Kolega Matic ja sam kupovao nozeve za raonike u kova koj radionici cantavir, imaju jos onaj sloj za samoostrenje nisu losi, ali treba biti majstor za zavariti posto sam neke pogubio.. E sad ovako na leopard 3 brazde milina koliko se smanje otporu na bocnu liniju i fino isao plug ravno i kroz breg i kroz dolu uvek isti zahvat, ako me razumete, ali na dzondir 5 brazdi vuceni plug nije pametno osim zadnje brazde.. On se naime sam zabrazde naspram otpora i mesta gde ga vuce traktor i kad sam stavio jedan dan nozeve plug je pobegao celu jednu brazdi u poorano i mucio sam muku, srecom lose sam zavario pa su u 5kj poceli otpadati i kako je koji otpada tako je dolazio na mesto onda sam uzeo cekic i otkinuo preostale i nastavilo se normalno zabrazde o oranje.

Ovde nema varenja već se zašrafe zajedno sa špicem raonika pa ne možeš nikako da promašiš ugao.Probaću sigurno na zadnjoj brazdi a za ostale po potrebi.

Ja imam te nozeve samo na zadnjoj brazdi i nisam primetio neku razliku sa njima i bez njih ali imam i dobra crtala pa mozda zbog toga
Manje se jedu grudi daske i plazevi
2a3868533bcebfe8e8b97e206d0f003c.jpg
2b6fbcc1d33556ef21646cb6b5682ff6.jpg

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Takvi tanki noževi su po meni poželjni na brazdama gdje ne mogu doći klasična crtala, ili kao jeftinijja varijanta. Smanjuju otpor pluga u odnosu na oranje bez crtala kada daska trga zemlju. No klasično crtalo ima još manji otpor jer se kotrlja.

Stižu nam i praznici, pripremio sam za tu priliku malo duži video u kom ćete moći videti šta me nervira kod poljoprivrede, cabine view oranje, oranje oko objekata tj. dalekovoda i na kraju izoravanje uvratina...Opširnije u videu... Case Puma 155 & Kverneland 150 b Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic

Stižu nam i praznici, pripremio sam za tu priliku malo duži video u kom ćete moći videti šta me nervira kod poljoprivrede, cabine view oranje, oranje oko objekata tj. dalekovoda i na kraju izoravanje uvratina...Opširnije u videu... Case Puma 155 & Kverneland 150 b Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic
Ja ispod tih dalekovoda ni ne orem.Ko da se zajebava sa tim sajlama i zajebancijama.Ceo kvadrat oko njega je ledina,dodjem pokosim 2 puta godisnje da ne raste korov i to je to.

Takvi tanki noževi su po meni poželjni na brazdama gdje ne mogu doći klasična crtala, ili kao jeftinijja varijanta. Smanjuju otpor pluga u odnosu na oranje bez crtala kada daska trga zemlju. No klasično crtalo ima još manji otpor jer se kotrlja.
Bas tako lakse je vuci crtak nego taj noz,a da nepricamo o zetvenim ostatcima,koje crtak odsece,a noz?

Vi'š da sad ne dimi... A i nekad mora malo zaboga, onog "zdravog", crnog... Neka ga, samo vatra..
Ili što bi lovac luka rekao
VATRAAA

Да сад нема трунке дима још питам оца којом иде реко можда 4 зец каже ма какви 5 зец на 1500-1600обртаја.

Nazad
Vrh