Oranje

Drale sad je sve leglo?
Sećam se da su mnogi rusevi koji su stizali 98 do 2000 godine malko su dimuckali pri redovnim težim poslovima. A šta je bio razlog, to ne znam. Glanc novi traktori su bili.

Drale sad je sve leglo?
Sećam se da su mnogi rusevi koji su stizali 98 do 2000 godine malko su dimuckali pri redovnim težim poslovima. A šta je bio razlog, to ne znam. Glanc novi traktori su bili.
Свашта је могуће и да је све налегло не знам само сам се зачудио када ѕам дошао на њиву и гледам га ни трунке дима. Он мени није димио док иде кроз бразду ајде кад крене и плуг када зарије на задату дубину али кад устали режим није било дима. Е сада први дан орања је баш димио други дан нисам могао да видим јер је било ветрине, а данас сам се баш обрадовао кад сам видео да не дими још отац каже 1500-1600 обртаја иде као суманут нема потребе за већим гасом. И што ме одушевило како се заорава кукурузиште, а немам предплужњаке док је у стрњици благи ужас колико је масе остало горе.

Две бразде вуче трећа је преврнута, а иде око 30цм мерио патиком нисам имао метар, а ни флајку од кока коле. 😢

Screenshot-20211225-105244-Chrome.jpg

Na ovo mislim.Ne znam cenu, nisam pitao a ne verujem da je skuplje od raonika
73091 noz brazde Molbro Danska je 1561 din sa pdv.

Hvala na info.Nisu skupi Molbro zamenski delovi a dobri su, npr testirani raonici u zapinjanju za panj, izdržali špicevi bez problema. 🤣

Malo slika iz oranja prethodnih dana. Mislio sam da će biti problema zbog farbe i da će zemlja da lepi. Medjutim, jako brzo su se uribale daske. Nosio sam špakle sa sobom da bih čistio, ali nije bilo potrebe za tim. Radio sam i na velikom nagibu. Podešen je na 38 cm zahvata, traktor ga vuče lako i na usponu. Možda ću ga prebaciti na 44cm.

S obzirom da sam do sad orao sa imt i leopard plugovima, oduševeljen sam sa plugom.

Q9a8U2R.jpg

GJoUPKw.jpg

2EcPqja.jpg

CF0dtir.jpg

QbBxVDE.jpg

g8dmKXg.jpg

EE5xwJM.jpg

DNRrAz6.jpg

Hvala na info.Nisu skupi Molbro zamenski delovi a dobri su, npr testirani raonici u zapinjanju za panj, izdržali špicevi bez problema.
Ja sam njihovim kvalitetom prezadovoljan, cena ne odskače od ivih koji se prave kod nas a kvalitet bar 10x bolji. Samo reči hvale za Molbro.
@Darko Dren oranje izgleda odlično, zemlja slomnjena i spakovana..super.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Brat Velja i ja smo ga sami štelovali. Prvo sam probao u strnjištu, a onda sam orao kukuruzišta, krenuo u četvrtak rano, bio dobar mraz.
Pošto imam dosta parcela nepravilnog oblika, oduševilo me je to koliko je lako sa obrtačem raditi te parcele. Sa ravnjakom je bila patnja... mnogo gubljenja vremena.

Aco, traktor je 125 ks.

Jeste Darko ja sam takodje oduševljen oranjem sa obrtačem u odnosu na ravnjaka. Lakše i brže završava se parcela koja je i široka, ne samo nepravilnog oblika. I uvratine lakše završiš.
O kvalitetu oranja da ne diskutujemo.

Nazad
Vrh