Oranje

ore se tako zbog tragova suprotno jer su velike parcele pa ih seces suprotno,to se odavno radi...ok ministre radoslave,sa jedne strane je ograda jer je tamo farma pa je ogradjeno

A sta je ono na tockovima? Nesto sto sece kukuruzovinu?
Svidja mi se plug, meni bi koristio na ovim manjim parcelama…..

Da li neko ima na plugu nož brazde?Nož koji se montira kod špica raonika i koji izigrava crtalo!Razmišljam da li da namontiram noževe na sve brazde ili da uzmem klasično crtalo samo za zadnju brazdu i vozi.

Na Vogelu kada sam orao je to bilo na svakoj brazdi. Lepse odseca brazdu i stiti dasku brazde. Ako nije skupo vredi staviti.
Na lemkenu imam samo na zadnjoj brazdi i mozda stabim i na prednju za dogodine.

Ove sezone sam or'o bez crtala i ne sviđa mi se jer nije idealno čista brazda pa traktor skače i šteluje bubrege, pogotovo pri većim brzinama.Crtala mogu naći kod čukuladne braće a novo košta kao četvrtina pluga pa mi nije zanimljivo a ovi noževi mi se čine kao bolje rešenje i cena nije velika jer bih uzeo zamenske kao što sam i ostale potrošne delove.

Ja orao blato danas…. To ti je kad je smonica a nisi uradio na vreme…
8fba6e3c502db15b6b0000185dfb04d6.jpg

1029456959904478dd8d6ef96c169590.jpg

72dfe26412ffd1a9f28d6bc62aab8110.jpg

I tačno će ove dve njive dogodine da postanu livade (jedna ide u tds a druga u lucerku-nije napamet nego po analizi).

Kod nas svi sem imanja okrecu po lenijama. Mada sledece godine moracemo da ravnamo lenije,jer smo ove jeseni posteno isvinarali atar plus par njih je cekalo sada nakon svih kisa da po mrazu ore,vuku stajnjak e ti su dotukli par glavnih lenija.

Sent from my S60 using Tapatalk

Pa nije mi sada početak oranja nego kraj. Ostale su mi te tri parcele koje sam uradio juče i danas. Uhvatilo je loše vreme i ostale su…

Da li neko ima na plugu nož brazde?Nož koji se montira kod špica raonika i koji izigrava crtalo!Razmišljam da li da namontiram noževe na sve brazde ili da uzmem klasično crtalo samo za zadnju brazdu i vozi.
Imam ja na kvenerlandu na zadnjoj brazdi.Mislio sam da to nije nešto dok nisam slomio jedan i ta brazda je toliko odvaljivala da sam brzo to rešio ,ali ni zamenski u Sirigu nisu tako jeftini

Nisam nikad video uzivo, taj noz, slicno kao na plugu koji konji vuku?
Nekad ljudi bili otmeniji nego mi danas...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ivica ivanovic 0637714069. Ovaj covek ih pravi,verovatno je vecina videla prilog,jedino razmisljam za dublja oranja da li bi mogao noz da budem vislji s'tim sto bih ga ja za moj plug pravio forme ajkulinog peraja,da dobije masu,jacinu,visinu i vecu povrsinu koja se zavaruje za sam raonik i samim tim ide dublje bez straha da ce puci i da ce odseci celu zadatu dubinu.Kad stanem na noge probacu malo da se zanimam tokom zime oko starih raonika

Nazad
Vrh