Oranje

Pretpostavljam da bi moglo i 4 brazde, samo da je još koji konjić više.

Tri brazde mu je taman. Ima sasvim lepu brzinu, u ravnici i gde je nizbrdo 8-9 km/h, uzbrdo malo sporije.

Sa 4 brazde bi bilo ljuškanja lepog u uvratinama koje su pod nagibom. Imam parcela gde u žetvi drugari koji mi pomažu ne smeju da stoje na kombajnu pored mene dok okrećem u uvratinama.

Takve uvratine kada orem na donju stranu, točkovima idem po izoranoj brazdi, ne smem da idem brazdom jer se traktor ekstremno nagne.

Свашта је могуће и да је све налегло не знам само сам се зачудио када ѕам дошао на њиву и гледам га ни трунке дима. Он мени није димио док иде кроз бразду ајде кад крене и плуг када зарије на задату дубину али кад устали режим није било дима. Е сада први дан орања је баш димио други дан нисам могао да видим јер је било ветрине, а данас сам се баш обрадовао кад сам видео да не дими још отац каже 1500-1600 обртаја иде као суманут нема потребе за већим гасом. И што ме одушевило како се заорава кукурузиште, а немам предплужњаке док је у стрњици благи ужас колико је масе остало горе.
Rus je to, kad zapravo dimi nema vetra zbog kojeg se to nebi videlo, ja sam svakog rusa sto smo imali terao onom brzinom kojom blago dimi… jer on kad je dobar moze da proguta i dve do tri brzine opterecenja i da provuce kad je gusto…

Мени је пребрзо за Руса 5-зец није лоше кад си мамуран мало гимнастике😁Ових дана сам орао 5корњача и 4 зец као у чамцу само љуља.

Blago vama… ja sam rusom uvek isao sa 3 brazde leopard kriva greda dubina od 18 do 28… najsporije 4 kornjacom… 80% sam radio 6 kornjacom.

Tri brazde mu je taman. Ima sasvim lepu brzinu, u ravnici i gde je nizbrdo 8-9 km/h, uzbrdo malo sporije.

Sa 4 brazde bi bilo ljuškanja lepog u uvratinama koje su pod nagibom. Imam parcela gde u žetvi drugari koji mi pomažu ne smeju da stoje na kombajnu pored mene dok okrećem u uvratinama.

Takve uvratine kada orem na donju stranu, točkovima idem po izoranoj brazdi, ne smem da idem brazdom jer se traktor ekstremno nagne.
Obrtac pre svega i sluzi za oranja zemljišta pod nagibom.Zapravo mnogo je korisniji tamo i za to je prevashodno napravljen.Sada kad imas obrtac, dostupno ti je oranje samo na jednu stranu i ispravljaju ta brda polako.

I meni je plan da u ponedeljak ujutru obavimo Rumu, pa posle da izadjemo da probamo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh