Oranje

Pre 3 god svratio u njivu da obidjem kukuruz da vidm kako je nikao. Vreme uvece samo sto se nije smrknulo. Ostavim auto od njive nekih 300-400 m i krenem pesaka. Stizem do njive i krece zavijanje. Prvo sa leve strane. Nakon 3-4 sekunde eto ga sa desne strane. Nakon desetak sek. eto ga zavijanje sa svih strana i svake sekunde se cuje jace kao da se priblizavaju. Kakav je to sprint bio do auta i Bolt bi mi pozavideo. :haha:

Sto se mene tice bezanje je zakon. Ko sto kaze onaj vic kad 2 drugara naidju na lava i jedan drugom kaze da beze. Ovaj ga pita pa jel stvarno mislis da smo brzi od lava, a ovaj mu odgovara : " Dovoljno je da sam brzi od tebe" :haha: Inace bili je napada vukova u mom kraju u skorije vreme.

Чика Лазо@ овај напад је човек сам изазвао па и кокошка када је сатераш у ћошак се брани кљуцањем. Он је вука ухватио шта је очекивао да ће да сквичи и упиша се? Ради се о дивљој звери која кад се ухвати у гвожђе или кљусе сама себи одгризе ногу, а да неће уједати и бранити се од човека. Наши европски вукови немају тај ген да човека сматрају потенцијалним оброком и ретки су напади на људе, док амерички и канадски вук они су друга прича они у свему виде оброк па чак и у човеку. Зато кажем да по неким статистикама у европи задњих 100г нема забележеног напада на људе, циљаног да је неко шетао шумом или њивом, а да је вук насрнуо на њега да га поједе. Тако и шакали они заувијају да би уплашили човека јер се боје људи више него ичега.

Znam da su puno pasa priklali na lancu i stoke prošle godine.
Kad traktor buči ali kad si sam nije baš sigurno kad je čopor.
Zadnji put kad smo skidali kukuruz odmah su došli po mraku.
Da rečem prikrali se.

Једном приликом при обиласку жита Снег био 15-20 цм чопор паса 10-15 ком је прошло поред мене на 50 метара приметио сам их пре него они мене и легао у Снег да нисам не би сад писао овде...појели би ме ко чипс.Е зато сад не идем празан.

Ма нема их који се п
Tu su oni dok oreš, idu za plugom i hvataju miševe ali kada staneš odmah se sklone dalje a pogotovo ako izađeš napolje da šutneš točak ili obaviš fiziološku potrebu.
Ма нема их видим ја њих пре него они мене јер носим термал који на 1500м детектује топлоту. А када ми дође за плугом ту и остане ни један до сада није отишао.

Једном приликом при обиласку жита Снег био 15-20 цм чопор паса 10-15 ком је прошло поред мене на 50 метара приметио сам их пре него они мене и легао у Снег да нисам не би сад писао овде...појели би ме ко чипс.Е зато сад не идем празан.
Пси луталице су најопаснији предатори кад подивљају они једини даве дивљач из разоноде, док вукови, шакали и лисице лове због глади. Добро си урадио јер би те сигурно напали кад су у толико великом чопору немају страха од ничега. Ја сам једном исто зими имао сусрет са чопором луталица али јбг зајебали се ја ишао да чекам лисице, а на рамену имао прерађену паповку и у њој 10комада каква је то роштиљана настала, а били сретно време негде 2003.још су тада пси сматрани штеточинама у ловишту. А једном су ме напали ја мопедом обилазио њиве и видим растрганог срндаћа оставим мопед и приђем срндаћу, а не видим да пси спавају у некој трави када су они насрнули на мене мајко света. Некако их задржим неким грумењем земље али крену да ме опкољавану ја се дочепам апенца и гас, а он говно никако да састави да крене један ме дочепа за ногавицу срећа моја и стргне ми скоро радне панталоне. Дођем кући зовнем ловника и одемо опколимо их и оплетемо само један нам побегне. Сутра дан опет наиђем мопедом кад налетим на тог што се извукао али овај пут ми тетка била за појасом на његову несрећу.

Sto obilazis zita kad ima 20 cm snega sta ima da se vidi 🙂🙂

Na ovom videu se vidi razlika oranja sa i bez paker valjka. Uvratine i sredina njive su orani bez paker valjka, što se i ividi na snimku.
Namerno sam napravio podelu da vidim razliku na proleće.

O ovom paker valjku je reč:

Posto je ovde gradska deponija kod naseg atara na seoskoj zemlji ima lutalica po 10-30 komada.Nikada me nisu napali obicno beze od mene idem prava na njih samo se sklanjaju.Idem pesaka goloruk.Negada pas ide samnom.

E sad ako imaju vodju zajebanog i on krene ima svi da krenu, sto kaze drale napadaju iz radoznalosti.

Na par koliba u ataru su podavili sve pse samo ostali lanci i komadi neprepoznatljivog mesa nalazili vlasnici,deponija seoska nam je na 200m od kuca i tu je uzas zivi vidi se i na guglu nasa sramota i tu dolaze i i hrane se,dolaze do sela,imao sam i upad u dvoriste do mog koje smo kupili video sam ih na bratovljevoj kameri podavili mi za noc 10 pataka i 3 curke. Lovci mahom idu da se setaju i pucaju u flase,cast izuzecima koji ih skidaju. U oranju nema problema,love po brazdi,ne diram ja njih ni oni mene. Pse su bacali iz azila,retko ko baci iz dvorista. Par stenaca sam i udomio rase niskoleteci prekotarabasi dugodlaki,sad su verni cuvari.

Kod nas zoveš ove iz azila, oni dodju, pokupe pse, uzmu ti pare, posle uveče u naše selo dovezu drugu turu (nekih koji nisu naši), isto tako uzeli nekome lovu.
He, dok nekad neko nekome ne bude razbio nos…
[mention]Rasheed91 [/mention] druže moj, ovde bi lovci vrlo voljno pobili sve to (kao nekad što se radilo), ali ne smeju zbog jevropskih zakona…. Kažu “skuplje to nego čoveka da ubiješ”

Nazad
Vrh