Oranje

Nekad je to bio doživljaj, druženja a sada je samo otaljavanje posla.
Nekad su ljudi radili samo poljoprivredu na selu pa su zimi imali svo vreme ovog sveta da klanje svinja bude tri dana druzenja i opijanja, sad pola foruma ovde radi pored poljoprivrede jos jedan posao da bi preziveli nekako. Nema se ni vremena ni ljudi vise kao nekad....

Zabijacke je svinjokolja.. ako jeste ja posle toga nisam za nista... a kamoli za oranje...
Svinjokolj je svinjokolj. A zabijačke je ono posle - jedu se čvarci, krateži od kobasica se peku, koja krmenadla, parče dva od gronika sa slaninom, malo od vrata... A pre svega svinjski paprikaš, a posle svega kiflice sa salom i pekmezom... I evo me sad na njivi pun gas...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

I kod nas disnotor. Al' ga ja sve jedno nikad nisam voleo. Uvek je bio angažovan mesar (obično on dovede još jednog), i dok se svinji zakolju ja trčim i služim sve, daj vodu, bocu, ovo, ono. Kad se rasplati nosi ovo, nosi ono, daj ovaj sud daj onaj, peri ovo, peri ono... Onda majstori uđu u toplo da dalje rade a meni katlanke i mast. Uglavnom ceo dan napolju, majstori odu a ja peri sve i sklanjaj...

Па то и није тако лоше, а шта мислите вреди ли заорати лед у коцкама па на пролеће извадити те коцке за кока колу да се има док се шпарта? 🤔

Nazad
Vrh