Oranje

Maticu, garant si zaoravao sa 758 jer jedino taj moze krmacu da zaore?

Taj može krmaču ali ne suprasnu, tu je velika razlika.Leskovački visokoklinasti plugovi od 16 coli sa ajkulino peraje su bili u pitanju.

Па то и није тако лоше, а шта мислите вреди ли заорати лед у коцкама па на пролеће извадити те коцке за кока колу да се има док се шпарта? 🤔
U vreme kada nije bilo frižidera mesari (moj Deda) su imali ledare .Nešto kao podrum obložen sa slamom .Preko zime su sakupljali led i stavljali ga u ledaru .Tokom proleća i leta (ne znam koliko je trajao) su ga koristili da hlade meso.

У Црној Гори по брдима где су катуни и дан данас се тако чува снег и лед. А има где мештани скупљају снег и доносе га у вртаче товаре да би имали воде за стоку целе године.

...Jedne godine zaorao suprasnu krmaču i na proleće samo otišao i potovario tovljenike stokilaše.Može da bude i koristi, ne mora samo da se štetuje. 🤣

E jbg, da si rekao nazimad pa da ti još i poverujem, ali stokilaši ... smanji ribu! :) Ja bih bio zadovaoljan i samo sa prasicima. :) (ne rade mi smajliji u poruci pa samo ovaj znam da otkucam :) )

Do sad sam zaorao telefon - nikad ga više, zaorao španer od poluge - nikad ga više, zaorao najmanje dve-tri lopatice/špahlice za skidanje zemlje sa dasaka - kasnije spremač našao samo jednu...

Uzmeš detektor metala i ako znaš bar otprilike gde je ispao ,naćićeš ga .Bolje tako nego da ga guma nađe.

Prosle godine je islo na 5god.A nesto je islo na 1god,pa sad to treba da ide na licitaciju.U januaru ce biti licitacija bar tako kažu

Preterali su ga sa 15 godina,to je trebalo biti negde izmedju pa da se nadaju i drugi koji nisu dobili zemlju nekim novim sansama,pre nego sto ostare i ode u penziju.Da je kod vas bilo na 15 godina ,ostao bi tebi cist traktor do proleca.

Je ljepo ide samo kamena u ovoj njivi.
Društvo mi je pravio čagalj morao sam van iz traktora a neznaš gdje je.

Људи у Европи нигде није забележен напад вукова у задњих 100година на људе, а камоли напад шакала или чагљева. Чему толики страх неће вам они прићи тако да слободно опуштено орите и немојте трпети ослабиће вам бешика па после само проблеми. 😁

Nazad
Vrh