Oranje

Па ту нема разора. Браво.

Drugi dan oranja krećemo u Surduk, na vama dobro poznatu njivu. Treba da pooremo 6,2 hektara i za to će poslužiti Case Puma 155 i Belorus 892. Da li su dobar par i da li mogu zajedno da oru na istoj njivi, pogledajte u videu... Mehanizacija u klipu: Case Puma 155 & Kverneland 150b MTZ Belarus 892 rm & Lemken Europal 5 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.
Ko vozi :) dron??

Što je niži pretplužnjak to je teže traktoru jer zbog svoje geometrije (stoje skoro vertikalno) pružaju veći otpor. Ali sa druge strane ako je pretplužnjak na nedovoljnoj dubini onda se može desiti da gura masu ispred sebe i ne zaorava je na dno prethodne brazde ispred sebe jer mu fali zemlje da tu masu odnese sa daske pretplužnjaka. Znači ne dublje nego što je dovoljno za lepo zaoravanje mase na koju pretplužnjak naiđe.

Od nedelje do danas sam isao da pomognem drugarima u brdsko planinskom kraju sa oranjem,za mene je par dana a oni bi se zezali malim traktorima pola zime(mada iskreno,i ja sam najebao jedva sam cekao da pobegnem). Za 7 dana rada (od 9 ujutru do 10-11 uvece) uzorao sam 36 hektara u 48 parcela. Otislo oko 1600l nafte,3.5 hektara je bila najveca njiva a najmanja 30 ari.

258405423_431060611858063_192368256580416727_n.jpg

Gledam ove plugove Jaguar iz Dubice imaju predplužnjake u standardnoj opremi, izgledaju solidno, dali je neko orao sa tim plugom.

To ne valja,mali klirens,mali razmak izmedju glava a veliki predpluznjak,kuruznji,u vlaznoj masi ima da gusi,ma lose odradjeno.

Nazad
Vrh