Oranje

Moram sutra slikati, ako ne zaboravim, šta ja nosim za čišćenje pluga, neku skalameriju koju je i pokojni deda koristio dok je orao sa konjima..

Da dodam i ja svoj doprinos, četiri pluga sam sam zaštitio na četiri načina, i jeste najlakši, i najkulturniji sa farbom, u opšte ne bitno kojom, ali iz mog iskustva treba samo dodati malo više razređivača nego što bi inače trebalo za farbanje, baš iz tog razloga da, dogodine lakše sklizne..
Jel nanosiš pištoljem ili četkom?

Četkom... Kakav pištolj, pa ne ide na izložbu..
Mada toliko laprdam, a upravo uradio kontra nego inače.. Nemam ništa sem tri u jedan farbe u kući, a mrzelo me da idem do prodavnice, tako da, sam tri pluga namazao sa mešavinom masti i ulja, i umotao u streč foliju, što mi ostala od paleta sa veštakom, a četvrti ću sutra videti kako ću kad završim oranje..
Baj d vej, za 7 dana do danas i gotovo oranje, sa tri traktora, i samo udri, jutri samo pršte..

Ja uvek namazem s tovatnom mascu, plug napolju, nije bilo problema do sada s korozijom, osim sto je vizuelno ackavo

Mogu da skinem ali nema potrebe.Gde je muka ide brzina niže.Prvo sam uzorao te najproblematičnije parcele a sada prelazim na lakšu zemlji.

Jovo ovo je slatina.Taj deo sam preskočio jer sam na jednom mestu potonuo i jedva izašao napolje.To parče ostaje neuzorano pa ću videti na proleće šta će od toga biti.
Juče sam orao parcelu malo dalje od ove kroz vodu i blato, sreća nema slatine.2,6 k.j or'o skoro 4 sata, em kratko, em blato na početku i kraju.

Nazad
Vrh