Oranje

Jebi ga ,tvrda zemlja tamo kod vas,trebalo je još jedna tura da se ispada ,verovatno bi se tada dobro oralo,ovako ostaje samo jedno veliko šteta.
Ma samo da vam se želja ispuni,koliko ste kišu priželjkivali.

Jovo ovo je slatina.Taj deo sam preskočio jer sam na jednom mestu potonuo i jedva izašao napolje.To parče ostaje neuzorano pa ću videti na proleće šta će od toga biti.
Juče sam orao parcelu malo dalje od ove kroz vodu i blato, sreća nema slatine.2,6 k.j or'o skoro 4 sata, em kratko, em blato na početku i kraju.
Imam slicnu njivu, ove godine sam uspeo da je uzorem celu jer je letos radio podrivac i izgleda resio problem

Može ona da se uzore cela ali na proleće nastaje problem jer ne može da se ocedi pa upadneš do Kine.Taj deo nije oran dve godine već samo tanjiran i opet traktor tone i propada kada se ide preko toga pa sam ga ostavio tako kako jeste.

Kod mene prevlažna strnjika. Ne skida farbu, lapi strašno. Probao kukurizište kod mog zeta ono skinulo farbu sa dasaka i dosta i dosta je suvlje.

Drugi dan oranja krećemo u Surduk, na vama dobro poznatu njivu. Treba da pooremo 6,2 hektara i za to će poslužiti Case Puma 155 i Belorus 892. Da li su dobar par i da li mogu zajedno da oru na istoj njivi, pogledajte u videu... Mehanizacija u klipu: Case Puma 155 & Kverneland 150b MTZ Belarus 892 rm & Lemken Europal 5 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Радослава, а где је арма? Зашто не ореш с њом? Једно 6-7 пута су питали. Свака ти част како имаш воље да сваком одговориш.
Иначе, лепо орање.
Још да питам да ли ти управљаш дроном док ореш или је ту био још неко?

Радослава, а где је арма? Зашто не ореш с њом? Једно 6-7 пута су питали. Свака ти част како имаш воље да сваком одговориш.
Иначе, лепо орање.
Још да питам да ли ти управљаш дроном док ореш или је ту био још неко?
Pitali su tačno 61 put što na fejsu što na jutjubu...Sam vozim sve zajedno...

Radoslave na kojoj rupi stoje pretplužnjaci na lemkenu gledajuci od gornje rupe. Vidim ds su nosači najdslje od glave pluga. Kod mene je seviser stavio nosac na srednju rupu, pomerio bi i ja skroz napred, i malko niže, imam utisak da nedovoljno guraju zemlju slamu i čapur na dno brazde.

Radoslave na kojoj rupi stoje pretplužnjaci na lemkenu gledajuci od gornje rupe. Vidim ds su nosači najdslje od glave pluga. Kod mene je seviser stavio nosac na srednju rupu, pomerio bi i ja skroz napred, i malko niže, imam utisak da nedovoljno guraju zemlju slamu i čapur na dno brazde.
Zavisi koju dubinu hoćeš da oreš. Ovo je podešeno za 21-28 cm, pretplužnjaci su 14 cm od raonika. Nisam siguran koja je to rupa ali ti je ovo mera.

разбуцавање разора
258372872-258205629677151-4458078211696781453-n.jpg
258424039-427899635380385-620607413797052999-n.jpg

Nazad
Vrh