Oranje

Klirens 72 i nije baš mali, a između glava neznam koliko je. Malo je teže naći dvobrazni plug 14 coli da valja, polovni sve je to staro, od novih jedino ima Bečejska kopija Vogela, Jaguar, leopard Dubica i Alpler valjda Turski.

Mali je za predpluznjake,tu mora deflektor.
Stari Imt je zakon za sve te navedene,jos ako se nadje sa okruglom cevi izmedju brazdi mamara.

Sve je to staro istrošeno, ako staviš nove daske onda više nije kvalitet. Nisam pristalica toga. Ima čovijek u selu dvobrazni Vogel ravnjak sa rešetkastim daskama, kupio ga novog prije možda 7 8 g, jako dobar plug, ali takvog nigdje u oglasima nisam vidjeo.

Ako ores na 30cm znaci da 10 cm treba da budu spusteni u zemlju ili 20cm od vrha raonika (dna brazde). I znate kako se oseti kad su spusteni previse. Ja orao za zito pa ostali plice. Kad sam krenuo dublje da orem, oseti se odmah po potrosnji.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Jedna trećina je minimum a polovina maksimum. Kad bi neko orao za pšenicu plitko sa pretplužnjacima na 15 cm dubine a oni na 5 cm, ukupno bi za ceo dan uzorao 100 dužnih metara...

'Ај не зезајте. Буде ујутру и влаге и тешке росе и до поднева мало пирне, просуши сунце и буде друга песма.

Није само проклизавање. Ја немам претплужњаке и да видиш како зна да буде разлике у изгледу орања да ли су жетвени остаци влажни, меки и слепљени или су суви, крути и лако их покреће сваки поветарац.

Него чекај ти Четојевићу: "А шта ВАМ фали..."? Јеси и ти поч'о да зезаш к'о ономад онај Rasheed91, па нашао мени да персираш? Немо' то, кумим те! :)

Није само проклизавање. Ја немам претплужњаке и да видиш како зна да буде разлике у изгледу орања да ли су жетвени остаци влажни, меки и слепљени или су суви, крути и лако их покреће сваки поветарац.

Него чекај ти Четојевићу: "А шта ВАМ фали..."? Јеси и ти поч'о да зезаш к'о ономад онај Rasheed91, па нашао мени да персираш? Немо' то, кумим те! :)
Kad su vlažni-bolje se zaoru.Sve po malo zavisi od zemljišta,pluga,traktora kojim se vuče.Oranje je relativna stvar.Ja mogu da kažem da u mojoj praksi mogu da nabrojim godine kada je išlo dobro i lako-nekoliko puta.

Серете овде као грлице, око орања и влаге...да повукла се за пар сати на овако високом терену, а овде паламудите као свеједно вам је како орете..да јесте свеједно је ал када би се зајебавали...

А видиш, ја сам заиста подржао то што си написао. Могу и да кажу да "од пробирача нема доброг орача", ал' ја само што не гледам констелације планета пре него одем да орем.

Серете овде као грлице, око орања и влаге...да повукла се за пар сати на овако високом терену, а овде паламудите као свеједно вам је како орете..да јесте свеједно је ал када би се зајебавали...
Znaci da si juce otisao bilo bi vode do kolena

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh