Oranje

Ovaj ode tam' i vrne se ovam' i koliko zahvati ovaj plug kad se sabere ispada celo moje imanje...😂salim se,svaka Vam cast,super video.
Kad bih se ja sa mojim fergom i dvobraznim plugom dočepao ove njive, dubina 30 cm, 3 SH brzina, odem vratim i ajd kući na spavanje. Sutra ponovo tako, a hektari samo odmiču.

Lane sam oba pluga pod rusku supu, jedan farbao, drugi premazao nekom tot masti. Rezultat da je mast kliznula a farbi je trebalo neko vreme da se oriba i daleko mi je lakse mazati, tako da se vracam na mast.

Да озваничимо енде арбајтлука са ове две фотке...
IMG-20211117-141334.jpg

IMG-20211117-141404.jpg

Kod nas je bilo svega 43 litre kiše i uopšte nije jako mokro, onako je baš idealno. Ne lepi ništa na daske, a njih namažem sa mašću, tanko sa širokom četkom, i u brazdi se skine posle 5-10 metara, ne treba naftom prati tu mast sa dasaka pre oranja. Ako plug stoji gde nemaju pristup kokoške onda nema potrebe da se preko leta dodatno mažu daske, ali ako je tamo gde kokoške imaju pristup, one čeprkanjem nabace zemlju na tu mast i onda vremenom kiša to spere pa daske rđaju. Zato ih onda osim nakon oranja namažem i u proleće/leto. Ako se plug koristi svake godine onda nema problema sa uribavanjem dasaka, ali ako stoji više godina onda zarđa bez obzira da l' ga maz'o dva ili tri puta godišnje...

Znači nitro osnovna.
Ja ću premazati skidolom da skine farbu, grudi malo olizale farbu, a sredina daske ništa. Doduše imao sam samo 8 krugova.
Bilo koja osnovna i ne boj se.Može i osnovna za drvo.Ja sam sa njom radio.A sa tovat-mašćom ti treba masti i masti a i ne ide dole baš tako ali sprečava rđanje.

J... те Леси, па какве су оне планине у позадини!? Шта је оно, Дурмитор!? 😨
Ма то је оно брдо, звано Фрушка гора, ми Сремци покушавамо да га заравнамо, ал се не да...знаш да га гурнемо у Бачку и да је ондак окупирамо, под изговором да је то наше јелте увек било 😁

Мени кажеш?

Прича иде ван шупе, церада преко њега, која је поента да стоји на изволте временским условима!?
Pricamo o zastiti dasaka da nebi se jebavo sa uribavanjem, za ovo ostalo je neka druga prica.
Plavila bi se Sribija od ponjava kada bi trebalo sve pokriti.

Ччччччууууо сам за то, за ту гору....

А шта да се ради кад вам се заломило да имате географску аномалију у атару....
Јбг, шта ћеш бар нам није све равно и монотоно...овако фино имамо кејекаквих срања, ди радимо и ди се патимо....лако је Вама у тој равници, вама највећа рупа канал...еј бре КАНАЛ...ах да имате и ви једну вукојебину...звану брег вршачки...да је немате па ви би излудели од те дивне равнице.....јес оно мала по површини та аномалија, ал вреди ко трећина наше врушке горе, са све лесном терасом коју поседујемо....

Јбг, шта ћеш бар нам није све равно и монотоно...овако фино имамо кејекаквих срања, ди радимо и ди се патимо....лако је Вама у тој равници, вама највећа рупа канал...еј бре КАНАЛ...ах да имате и ви једну вукојебину...звану брег вршачки...да је немате па ви би излудели од те дивне равнице.....јес оно мала по површини та аномалија, ал вреди ко трећина наше врушке горе, са све лесном терасом коју поседујемо....
Al je zere višlji Gudurički vrh od Fruške gore, iako štrči. :ppozdrav:

Nazad
Vrh