Oranje

Čekaj sada,digao je na max visinu,i šta kaže kad ga naštelovao nije mohgao da ga okrene jer je točak zapinjao za zemlju,to je isto problem sa trobraznim plugom i 82-kom,pisali su tu mnogi koji mogu da kombinuju tu kombinaciju u svojoj zemlji,da kad se zašteluje plug treća glava češe put kad se ulazi u brazdu.
A video sam tu kod jednog,doduše 105-ca,sa vogelom kad ga digne plug uperan prema gore.
Ja pricam o tome da mu je malo teze da ga podigne, na pocetku klipa sam vido kad je nakupilo zemlje nije mogao da ga iscupa iz brazde, taj problem bi se resio onim sto sam vec pisao a problem "cesanja" tocka je druga stvar.

Ima kući redovan traktor,a on ima vremena da se zajebava sa ovim nazovi traktor ,što bi rekli ovi što ne znaju za bolje,a neće da priznaju da ima i bolje i udobnije i praktičnije.
Ako misliš na Armu, skupljeni točkovi a vulkanizer u gužvi zbog zimskih guma. Deca neće znati da se odbiju od zida brazde i samo će biti problema...Inače je za pet dana nazovi traktor skinuo 20 ha...

Čekaj sada,digao je na max visinu,i šta kaže kad ga naštelovao nije mohgao da ga okrene jer je točak zapinjao za zemlju,to je isto problem sa trobraznim plugom i 82-kom,pisali su tu mnogi koji mogu da kombinuju tu kombinaciju u svojoj zemlji,da kad se zašteluje plug treća glava češe put kad se ulazi u brazdu.
A video sam tu kod jednog,doduše 105-ca,sa vogelom kad ga digne plug uperan prema gore.
U pitanju je još gluplji problem...Kratke poteznice a Lemken ima onaj nosač napred, kad ga namestim kako treba udara u staklo pa sam morao da popustim toplink da Stefan ne polupa zadnje staklo, inače okreće bez problema...

Na Lemkenima je kotač taj baš boljka što je daleko, pa uvijek zapne u zemlju, dok ima memori cilindar nebi trebalo biti tog problema, a to je većinom na 4 i više brazdi...

Otvaramo sezonu oranja, pružila se prilika da isprobamo MTZ Belorusa 892 sa Lemken EuroPal 5 plugom i to ćete videti u ovom klipu prilično detaljno odrađeno... Mehanizacija u klipu: MTZ Belarus 892 rm & Lemken EuroPal 5 Case Puma 155 & Kverneland 150 b Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.
A kad pogledas oranje fantazija,i brazda lepa i brzina i ok dubina ma sve,i uvek nesto malo zeza dok ne krene kako treba. Svaka Vam cast,samo napred.

Iste muke i kod mene, lepi pa lepi na svaki krug cisti i nista nisam uradi! Farba nije skinuta do kraja a tamo gde je bila skinuta od proletos je zardjao a dole vlazna zemlja 😭
Je... sam mu Erdogana vala mu se stucalo taj dan! Da nisam dosao na ideju da mu skinem predpluznjake nebi ga nikad usijao, ovako bez predpluznjaka ga usijao na 0,5kj veca kolicina zemlje i gura.
Jedan snimak erdogana kad se usijao 😁

I ja imam sličan problem, pušten plug u rad i lepi zbog farbe.
Doduše ja sam hteo da premažem skid-om, i kupio sam ga, a pokolebao kada je prodavac rekao da ništa ne varim na njega, jer gubim garanciju. Ovaj momak što je bio na uštelavanje mi reče da sam trebao, nije to ništa i to ću uraditi kada krenem u oranje. Pretplužnjaci stoje na plugui, malo smo ih unapred pomerili, ništa ne guše, sve ubacuju na dno brazde.
Imate li osećaj da teže vuče zbog tog lepljenja zemlje? okretanje ide lako, iako ima mnogo zemlje na daskama.

Svakako se daske farbaju osnovnom farbom ali sam plug tek kupio a oni pre mene ga nisu farbali, bio je godinama van funkcije pod nebeskom šupom.Uzorao 4 k.j lucerišta i nisu se uribale daske...

Nazad
Vrh