Oranje

Zato sam ti i kazao bez ljutnje, a nije da se ne primeti..jer zaboga nije to aždajica, već aždajetina.. 😊

Orana njiva pre kise,otac je pre 7 godina kupio parcelu 1.46ha kao latinicno malo slovo ,,b,, ja dokupio parce povrsine 40,5 ari preprosle godine i sastavili smo kocku sada,povadjeni panjevi iz male njive,povadjeni pored puta,povadjeni sa svih sinora i iz cele male njive i poorane obe,nije neko oranje ali su zile pokidane i sada se radi realna povrsina njiva umesto predjasnjeg stanja kada smo radili samo 1.15ha

Galicije,eto kod nas recimo vecina kontra ore od Vas,tj od oranog prema putu oru ljudi ali ovo je isto sasvim ok,lepo i ispravno(najvaznije da nema ,,zivog,,). Ali ovde su i manje njive,samim tim i manje uvratine a i nema toliko velikih traktora i plugova,ja sam na Vas sistem orao samo dve njive od 31 koliko radim.

Наравно, то зависи од величине увратина, али и на мањим њивама се може применити овај начин изоравања. Такође исти зависи од тога да ли је пут вишљи од њиве или не. Има ту фактора. Ја сам овако навикао имтако радим све њиве...ево данас сам отпирио преко на две мање њиве, чак 20 бразди преко...јер знам да ће тај разор бити сто посто затрпан са два пролаза сетвоспремачем на пролеће...и за сам крај нема кидања прскалице

@galicije83 kolko konjova ima taj case, i na kom zahvatu ti je plug?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Коњова има 125, ал оних дебелих јенкијевских...плуг је 4х35, ал пошто је Кејс шири на точковима он 'вата 150цм уместо 140цм....

Koliko je širok na točkovima? Ja imam MF3630 koji je širok, i mislim da mi to možda pravi probleme u oranju. Unutrašnja mera zadnjih točkova je 140 cm, a spoljna nekih 220-230, ako sam dobro izmerio. Plug je VN S1050, 3x40 (fiksni zahvat). Da li bi se dobilo nešto skupljanjem točkova? Imam štelujuće felne, a traktor je kupljen ovako raširen.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Могу га сутра премерити па ти рећи тачну ширину. Давно смо то мерили (пре 8 година, када је плуг купљен), а пошто лепо оре и са том првом већом браздом, ми га скупљали нисмо....иначе плуг се може лако на пирамиди померити у страну и тако му смањити захват на прописаних 140цм...

Најлакше је закачити плуг фиксирати му стабилизаторе, спустити га на земљу и премерити колики је захват прве бразде од унутрашње стране точка...виде ћеш онда право стање и да ли је потребно плуг померити на пирамиди, нема потребе скупљање точкова тракотра...

Naštelovao ga je @Dobrinčan. Ali nemoguće je naštelovati obe strane kako treba, poznaje se razlika kako god smo ga štelovali.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Neki oru, a neko zatvara oranja
22d29d201e6d125c7b06f4f59918f04d.jpg
53e591f60a14aa15a43fc96fa9849d97.jpg

Nazad
Vrh