SeljakizGrada
Član
Al tih 12000 je ništa kad ne moraš da juriš po komšiluku ljude da dodju na mobu,a onda ti ostaje da bereš ručno,pa čak i da platiš neće niko da radi.Ili da čekaš nekog sa beračem da dodje da skine,a njive male i razbacane,pa ne stigneš pre kiše,pa onda čekaj ih koliko puta smo brali po snegu.Pa onda propadne kukuruz,pa opet moraš da kupuješ.Mlađi sin ore sa 82-om,90-o godište u dobrom stanju.Ima 4-5 dana oranja.Ja sam tu površinu radio sa Zetorom 5911.
Tri stvari smo kupili nove: presu,berać i rotacionu kosačicu-i nikad više novo.Samo berač je sad preko 12000E nov.Da smo kupili polovan i ostalo bi nam novca za neke druge stvari.
Kempericu smo kupili 2007 i ona je 76 godište.Odmah napravimo gornje stranice od 4mm lima.Mislio sam ih koristiti kao obična prikolica ali to nikad nismo radili.Eno sad te stranice samo šetamo po šopri.Nemamo mi navike da teramo jednoosovinke.
Ovde kod nas je 80ih nestala moba,na koju je moj ćale bio naučen da zakolje jagnje i prase i spremi vino i rakiju i posao gotov dodje ljudi fali redova u kukuruzu za sve