savopunck
Banned
Kao nov sa 4000 sati,30000 eura+prevoz+ carina=mnogo,sa tim parama u trešnjevac i lepo arma 11o ks.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prikolice je tacno da ima svega. Za traktore sam misljenja da radi radnju. Ko ima para najbolje je nov JD. Ko nema dobar je i turcin. Izmedju polovnog JD sa 6000 sati (svi imaju 6000 nebitno koje je godiste) i novog turcina biram novog turcina.Nemere tome arma vode donijet.
A i nebi nikad tursku stvar u dvor.
Tko god ima pljuje prikolice pokupovali curi kukuruz cestom iz njih.
Već sam vidio kako šarafaju na manje sati a novo.
Ma znam zajebavam se, nema od tog posla nista nerealno je tako posmatrati stvari. Svidja se meni arma 110, mislim da bi bas dobro radila posao, ali ona je sa finom opremom skoro pa duplo skuplja od onoga koliko bi ja mogao da se ispozajmljujem za nekog polovnjaka u slicnoj snazi. Samo se nadam da cu sledece duboko oranje da docekam sa nekom ozbiljnijom masinom, pa neka bude sta bude, zamenice se ima vremena.Ja ne znam da ima novije generacije vazdusar. Mozes i ovoga da trosi manje. Neka prigusnica da antifriz sporije cirkulise pa da radi na 110 stepeni dok ide ide
Sve to stoji ni novo nije novo tako da bi ja prije polovan s 4000 ura nego Turčina.Prikolice je tacno da ima svega. Za traktore sam misljenja da radi radnju. Ko ima para najbolje je nov JD. Ko nema dobar je i turcin. Izmedju polovnog JD sa 6000 sati (svi imaju 6000 nebitno koje je godiste) i novog turcina biram novog turcina.
Eto, a kad sam ti ja nudio moju 105-icu sa 4000h ti nisi hteo.Sada i on ima nesto preko 6500h s tim da se kod mene sat ne dira. A nesto sam se razmisljao da li da ga prodam ili ne ovih dana i još uvek se dvoumim.Prikolice je tacno da ima svega. Za traktore sam misljenja da radi radnju. Ko ima para najbolje je nov JD. Ko nema dobar je i turcin. Izmedju polovnog JD sa 6000 sati (svi imaju 6000 nebitno koje je godiste) i novog turcina biram novog turcina.
Moze sa ferdzom i dve glave imt da grebe sa 10 cm oranja, sve preko toga ne moze da vuce imt. Ja orem sa torpedo 75 i dve glave imt pa gde je teska zemlja nije mu sve jedno.Ne znam Željko i ne zanima me.Ja imam 5911 zetora i vukao sam leoparda NK i 756.Ne znam šta ti hoćeš sve vreme da kažeš.Samo se džaba prepiremo-to što sam video na snimcima koje si postavio nisu teške zemlje čim ideš poprilično brzo sa solidnom dubinom,malo teže u detelinu što je normalno.To je činjenica.Ne govorim o zemljištu koje ima nagibe,tu je teško orati.U to verujem.
Da li ti hoćeš da kažeš da su na snimku teške zemlje a vučeš 2 glave sa 533.Onda mi ovde,mnogi na forumu ne znamo nešto-ili da naštelujemo plug ili podesimo brzinu ili šta već.
Pre ćemo mi da zglajznemo sa starudijama.Za ove " snalažljive" se ne sekiraj.Pošto je tema oranje da napišem i ja nešto u vezi toga.Za oranje je potrebno imati neki veći traktor od 80,90,100 pa čak i 150 do 200ks,po mogućnosti,strane proizvodnje,jer ovi naši koje već imamo do 70ks.to ne mogu da rade.Da bi nabavili takav traktor,bilo nov ili polovan,jer naravno ovi naši što već imamo ne mogu da oru,mi moramo da se zadužimo,da uzmemo kredit ili nešto drugo,jer para od bavljenja poljoprivredom nemamo.Kada kupimo veći traktor,jer naravno naši što već imamo ne mogu da oru,mi nemamo šta da oremo,jer veličinu prosečnog Srpskog domaćinstva,takvi traktori izoru za jedan dan.Onda uzimamo zemljište u zakup.Ne pitamo za cenu i kvalitet,jer ako mi ne uzmemo uzeće neko drugi.Ako je neko drugi zainteresovan mi odmah dižemo cenu zakupa,jer šta će da ore taj veliki traktor ako ne uzmemo,i kako će mo biti velike gazde.Kada skupimo količinu zemljišta koju obrađujemo tim velikim traktorom,predstoje nam dve opcije.Da se zadužimo za repro materijal,a velika je količina u pitanju.Druga opcija je da smanjimo agrotehniku.Ako izaberemo prvu opciju i zadužimo se,zajedno sa kreditom za veliki traktor i priključnu mehanizaciju,mi smo propali,jer sa cenama poljoprivrednih proizvoda kod nas i bez subvencija mi kredite ne možemo da vratimo.Ako izaberemo drugu opciju mi smo opet propali jer bez dobre agrotehnike nema ni prinosa bez obzira što tu zemlju oremo velikim traktorom.I to sve zato što ovi naši traktori koje već imamo ne mogu da oru...
Naravno,I mi se takođe držimo.takođe kredit 0 dinara.Ne znam prijatelju,ja sam sa tim starudijama uvećao posed 5 puta i nekako guram a pritom ni sam zadužen ni jedan dinar.
Sad se razmišljam,za male pare se odradi,imam u komšiluku mašinsku pa ne bi puno naplatili Da ode na treću,spustimo glavu i pun gas pa jednu jesen da nam bude lepo Mada imam i neki stari turbo od fiata da prežalim motor za jedan snimak kako ore uz brdo,pa nek ide život.Разбуши 533 и купи 755 плуг и да ореш ко човек.