Popravlja se lagano situacija i južno od Dunava,ali nikada nece stici Vojvodinu,bar što se ratarstva tiče,jednostavno teren je takav da nema mesta za neki veliki napredak što se tiče mehanizacije.Meni bi lično neki noviji traktor od 80ks bio zadružna kobila za sve,ali koliko je to isplativo je veliko pitanje,prvo zato što nema delova i to onih osnovnih,kod nas u radnjama možeš da nadješ samo za domaće traktore i za Tafe i u poslednje vreme YTO i ako imaš sreću za Rusa.Kod mene lično u krugu od 20km nema ničega sem IMT,Rakovice,Ursus,Univerzal i Štore i niko ne planira da menja.Dok gore kod Vas ima svega i za skoro sve imate osnovne delove u lokalnim prodavnicama,a to dosta znači,kod nas bi recimo Rus stajao danima zbog sitnice,kojom se kod Vas i deca gadjaju.
Skoro sam išao za Makedoniju i kod Aleksinca sam video ogromnu parcelu pod kukuruzom skidao neki Class,a prate ga JD sa nekim skupim prikolicama.Al još je i ravno dole pa pomislišda si u Vojvodini.
Najbolja situacija je tamo u okolini Požarevca kad kreneš od Svilajnca tu nije čudno da prodje i New Holland,JD,a i kombajni im nisu za baciti,ali oni imaju lepše parcele nego mi ovde,ravnije i veće su table.
Kad smo kod mentaliteta možda je to i vezano za ono da po Banatu vršu samo Class,a bačka se žuti od New Holland
bar sam ja takav utisak stekao i video.