jefticaco
Član
Protiv sive i crne pjegavosti, te raznih insekata, manje više istim preparatima (fungicid+insekticid) kao i ti samo kad sve sorte krenu. Nema svrhe sad prskati kad 50% oraha nije krenulo sa listanjem ili je tek "napupilo".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, mogao bi da napraviš koji snimak.Prenesi nam iskustvo sa Debeljevicem...a mozda bi mogao i neki video da snimis na telefonu!!!
Sent from my 2013023 using Tapatalk
![]()
Ovo je zasad oraha star 10 godina, pojavile su se neke pukotine na stablu i neka mahovina sive i zute boje da li je to neka bolest ili neka zivotinja?
I prorodili su pere dve godine ali slabo od 27 stabala samo pola dzaka oraha?
Sada sam nadjubrio sa stajskim dzubrivom i NPK 8-16-24 kilogram po orahu.
Za ovih deset godina nisam ih prskao..
Molim za pomoc![]()
Lišajevi su kao što napisasmo posledica ili iznurenosti biljke ili neodgovarajuća klima...pošto sam ovakve prizore viđao po brdsko planinskim krajevima mislim da je ovo drugo i uglavnom se u tim krajevima i gaje samo šljive i tu i tamo orah. Tako da mislim da ne možeš tu puno da uradiš, a možda i nema svrhe. Ako baš želiš da probaš, dodaj sumpor u prskanje, još najbolje napravi od bakra, kreča i sumpora bordovsku čorbu pa oprskaj.
selo pored negotina@sale-ristic skidam kapu za zasad, sve to izgleda savršeno, čak imaš i navodnjavanje. Bravo! Gde ti se nalaze orasi?
Možeš li, kada si u prilici, da napišeš malo više o poseti Sinišinoj, da podeliš njegove tajne sa nama.Prijatelji samo da Vas obavjestim je bio Staniša Debeljević. I kod mene je u orasima našao dosta zamjerki, prvenstveno na gustu sadnju, koja je 8x8 trokut, on savjetuje 15x15 ili 15x12 trokut...