jefticaco
Član
Protiv sive i crne pjegavosti, te raznih insekata, manje više istim preparatima (fungicid+insekticid) kao i ti samo kad sve sorte krenu. Nema svrhe sad prskati kad 50% oraha nije krenulo sa listanjem ili je tek "napupilo".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, mogao bi da napraviš koji snimak.Prenesi nam iskustvo sa Debeljevicem...a mozda bi mogao i neki video da snimis na telefonu!!!
Sent from my 2013023 using Tapatalk
Ovo je zasad oraha star 10 godina, pojavile su se neke pukotine na stablu i neka mahovina sive i zute boje da li je to neka bolest ili neka zivotinja?
I prorodili su pere dve godine ali slabo od 27 stabala samo pola dzaka oraha?
Sada sam nadjubrio sa stajskim dzubrivom i NPK 8-16-24 kilogram po orahu.
Za ovih deset godina nisam ih prskao..
Molim za pomoc
Lišajevi su kao što napisasmo posledica ili iznurenosti biljke ili neodgovarajuća klima...pošto sam ovakve prizore viđao po brdsko planinskim krajevima mislim da je ovo drugo i uglavnom se u tim krajevima i gaje samo šljive i tu i tamo orah. Tako da mislim da ne možeš tu puno da uradiš, a možda i nema svrhe. Ako baš želiš da probaš, dodaj sumpor u prskanje, još najbolje napravi od bakra, kreča i sumpora bordovsku čorbu pa oprskaj.
selo pored negotina@sale-ristic skidam kapu za zasad, sve to izgleda savršeno, čak imaš i navodnjavanje. Bravo! Gde ti se nalaze orasi?
Možeš li, kada si u prilici, da napišeš malo više o poseti Sinišinoj, da podeliš njegove tajne sa nama.Prijatelji samo da Vas obavjestim je bio Staniša Debeljević. I kod mene je u orasima našao dosta zamjerki, prvenstveno na gustu sadnju, koja je 8x8 trokut, on savjetuje 15x15 ili 15x12 trokut...