Meni su preporucili 1kg djubriva po m2, mada i meni je delovalo da je to malo preterano! Ja sam isto nasao podatke da je mladoj sadnici dovoljno 200g. Mada opet moram da kazem, da ja sejem svuda izmedju pasulj i radim sistem za navodnjavanje na prolece.2 kg veštaka po sadnici je preterano! Ne mogu ni da zamislim kako to izgleda uopšte, kao pesčana plaža oko sadnice?? Ako su sađene prošle godine, onda si trebao 200 grama što je 2-3 šake otprilike.
Bakar nije protiv insekata već fungicid, on dezinfikuje stablo i mesto gde je bila lisna drška, tako da sledeće godine list u startu bude zdrav a ne zaražen gljivičnim oboljenjem, to važi i za grane koje krenu iz tih pupoljaka.
Po analizi i preporkama je tako, ali imam deficit fosfora u zemlji i moram to da nadoknadim. Jbg cale godinama bacao 15 15 15 i naravno da je moralo doci do deficita necega.
Pa sta da radim ljudi? Treba da pljunem 1000e na djubrivo, da ih poslusam ili da smanjujem? Nisam pametan.
Za bakar si u pravu, on je fungicid, ali ja sam mislio da je plavo ulje i bakarni preparati jedno te isto. Vidim sada da je p.ulje kombinacija bakarnog oksihlorida i nekih mineralnih ulja.
Prska se radi zastite od polganja jaja insekata, grinja, a i ujedno je fungicid.
Mislis da bakarni oksihlorid ne deluje na polozena jaja u kori i sl?