Isnogood
Član
Toki zemljace,hocu i ja plan za zalivni ako nije problem...
shupi87@yahoo.com
shupi87@yahoo.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel' ima neko od mojih zemljaka viška 6-7 sadnica kalemljenog oraha ili možda zna gdje ih u Banja Luci ili okolini mogu kupiti?
Ja znam gdje ima u okolini Bijeljine...
Možeš li mi poslati broj telefona?
To bi trebalo da je sjeverna strana Fruške Gore, pa bi trebalo da je i ekspozicija terena sjeverna? Ako je ekspozicija terena loša (S, SZ, SI) treba tražiti adekvatne sorte koje kasnije kreću i imaju kraću vegetaciju (Rasna, G139, NS kasni ...). Valjda na te parcele zimi "dolazi" sunce.
(ako već kupuješ 2 hektara šta ti znači 30 eura)
a kad budeš đubrio i prihranjivao radi to lokalno (oko sadnica) jer ćeš u suprotnom imati velikih problema sa travom i korovom.
Možeš saditi i sadnice koje su umočene samo u vodu, ali... Mislim da se preporučuje i nekakav rastvor sa plavim kamenom zbog dezinfekcije žila, ili da se doda fosfor zbog boljeg prijema sadnica ali sa tim nemam iskustva tako da ...
Pa ni meni nije jasno!
Jel to samo kao bolje ako sadis te stare srpske sorte ili je uslov za subvencije?
Ajde ljudi, ako ima neko kompententniji da pomogne, jer i meni je u interesu da dobijem koji dinar, ako moze.
Imam sve racune od sadnica i racune od materijala za ogradu i sl.
Ma ako stignem sutra, idem u upravu za agrarna placanja, pa cu da se raspitam.
Da li se daju subvencije i za podizanje ograde oko zasada??
30 posto od ukupne cene svih sadnica ti je dato kao subvencija za podizanje ograde ako sam dobro razumeo?