Oprema za svinjokolje

Nekidan smo mi probali
Meso je odstajalo tj ohladilo se i mogu ti reći da nije lako promesati.Naročito ako je posuda uska i dublja.
Na oko promesa ali sam ja još nakon sat vremena ručno premesio za svaki slučaj.
Rezultat se još ne zna videćemo ;)

Pekarska kibla bi bila idealna ali se za prosecno domacinstvo ta investicija ne isplati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Po meni ne valja. Jako "razbije" meso. Pravio sam salamu sa tim. Ne bi voleo kulen i kobasice da mi tako izgledaju.

Ово ме занима дали ради посао?Зачинити на столу једном рукама и онда део по део мешати тим миксером
Profesionalne mašine prevrću i mešaju,a sa miskerom bi napravio nešto slično pašteti jer stoji u mestu.Jedino da probaš da konstantno pomeraš gore dole, a i mikser ima malu površinu, pa si opet u problemu.

Pekarska kibla bi bila idealna ali se za prosecno domacinstvo ta investicija ne isplati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Pekarske nisu pravljene za to. Napravile bi pastetu od mesa. U velikim pekarama se u brasno stavlja nekad i vise od pola leda i voda je ohladjena na 4 stepena jer za 3minuta sporo + 3 minuta brzog mjesanja podizu jako temperaturu tijestu koje bi eskpresno kisnulo, otprilike tempiraju na 20 C kad zavrsi mjesanje.

Kamarad uzmi nož i rešetke od inoxa.Nema korozije, nema tupljenja, oštro uvek.Jedino treba malo više para u startu ali isplati se.
Ovo mi jeftinije ne kosta me nista 🙂
Smnjili smo klanja ispod minimuma a razvukli po klanju na maksimalno 😂 tri dana laganezi. Nabavka mesalice za meso nije u opciji idemo na pesaka pa dokle izdrzimo 😂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh