Oprema za svinjokolje

Ok hvala na savetima ,ondauzimam 22
A koju masinu uzeti
Porkert
Protok vinkovci interkomerc
Kina
Romanija

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Kojom bojom bi se mogla ofarbati mašina za meso. Imam dvije koje bi trebalo malo srediti.
Ne hrđaju, samo ružno ih vidjeti. Treba boja koja nije škodljiva za hranu. I da dobro prijanja.

Opisi postupak
Ja skidam rukama uz pomoc noza

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

kozura se nece skinuti lako ako si je opalio tek tako

kad je zviznes brenerom kako treba,skida se lagano sa prstima,ne treba noz

Da li prepečeš kožuru brenerom pre skidanja sa masti?
Već sam u nekim godinama, ali i dalje pamtim kako smo nekad odrađivali svinjokolj...
Sve se radilo "na zemlji" kakvi removi i čengele, ni za sajlu se nije znalo negde, uhvati se svinja, sekira u glavu, puštaš krv, pa onda slame, oko svinje, jedna strana, druga strana, pa metalnom lopatom nagrubo skidaj, pa kantu vode i peri, onda opet gde ostalo daj pali slamu nanovo gde nije uspelo, pa ribaj nanovo...
Onda, skidaj vrata sa kotobanje pa svinju na vrata, 4 cepanice sa strane, i otvaralo se svinjče od kičme...
E to nisam ni radio ni video već 20-tak godina, da li bih sada znao uopšte tako da odradim, a dovoljno prihvatljivo i brzo...
E, kada imaš brener i plin, to mnogo ubrzava stvari...
Bukvalno samo dlanom odvajaš kožuru od masti....
Čitave table...

na jednom od tavana mi je i ona sprava u koji si stavljao zar pa vrtis da bi napravio plamen kao brenerom,naravno islo sporije i teze

mi i dalje na zemlji sve,na paleti stim sto je paleta ravna da je lakse okrenuti svince,pere se karcerom,lisicarka obavezna,satara je sad samo za lupanje kosti itd itd
traktor tj podize se samo ako je neka matora krmaca ili nerast pa se dere koza

pre je islo sekirom,pa pistoljem sad ubijamo strujom i nema vise daj strange,uzice pa vezi noge da se ne trza itd itd

na jednom od tavana mi je i ona sprava u koji si stavljao zar pa vrtis da bi napravio plamen kao brenerom,naravno islo sporije i teze

mi i dalje na zemlji sve,na paleti stim sto je paleta ravna da je lakse okrenuti svince,pere se karcerom,lisicarka obavezna,satara je sad samo za lupanje kosti itd itd
traktor tj podize se samo ako je neka matora krmaca ili nerast pa se dere koza

pre je islo sekirom,pa pistoljem sad ubijamo strujom i nema vise daj strange,uzice pa vezi noge da se ne trza itd itd
Kakav list koristiš?

Kakav list koristiš?
Menjali smo ih vise jer ima gde odemo na beton pa se sjebe,sad neznam koji je kad pogledam sutra pisem

Ovako smo kod mene 26 septembra i nestedimo na plinu,na sta se sve potrosi gluposti ovo mi je merak,radis 3-4 puta godisnje ovo i sad da stedim lupam crvenu na paljenju mi je glupost
Ovaj bio 220kg

Braca mu se kolju 26 i 27 ovog meseca ocekujem da budu bar 260kg
tQR0jmk.jpeg

Kod nas se još uvijek radi dobrodolova verzije ,jedino ne otvaramo na leđi i ne radimo na zemlji.
53516bdadab905589a3a2247051055c0.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

bez uvrede,gubljenje vremena i to ti je samo tako reci u glavi misao da je bolje

probali smo na vise ljudi neku pricu kako je ovako radjeno pa onako pa jos oni potvrde jes stvarno vidi kako je bolje a ono obicna procedura svega

isto ko i vino....svako vino je isto preko 4k dinara,sve ostalo je proseravanje

Nazad
Vrh