Oprema za svinjokolje

Pogospodili se sve, a i hoće da se brže završi.
Mada čujem po jednoj svinji 7000 dinara, lepa svota za klanje 3 svinje plus trošak za začine, creva i tako to.

У праву је Матић нервира ме кад тако пишете уопштено!Лично ја немам с ким да кољем кући ови матори ови мали,други запослени,трећи не знају итд ...Знам да сте јако вредни...укључите мало главу кад пишете.

Ja takođe plaćam uslužno klanje.Ekipa se rasula, neki preminuli, neki ne smeju zbog bolesti, neke ne interesuje, slovo palo na nas dvoje/troje što je nemoguće za izvesti.
Nisam ni znao da sam time stekao zvanje gospodina. 🤣

20 din u polutke
40 do 50 din da sve obrade iseku
Plus 80 din po kg kobasice ako prave
Isti problem kod mene klinci mali ekipa ne zainteresovana pa cu da platim da zakolju u polutke 5 kom tu su 160 kg a onda ja i klinci i supruga sami obradjujemo

Ja takođe plaćam uslužno klanje.Ekipa se rasula, neki preminuli, neki ne smeju zbog bolesti, neke ne interesuje, slovo palo na nas dvoje/troje što je nemoguće za izvesti.
Nisam ni znao da sam time stekao zvanje gospodina. 🤣
A gospoje nervozne od svog tog spremanja i pre klanja i posle treba sve izglancati, autonacki ides na post nekoliko dana gospodine 😂😂

Znam ja koliko ima valjanih ljudi u selu.
Sa koliko godina ste učestvovali u klanju svinja. Ja realno od svoje 10 ako ne i pre. I malo fizikalije, noz seci čvarke, loži, metla i čisti krv, baci vodu od šurenja.
Sad ih čuvamo kao da gajimo prinčeve i princeze.
Moj pokojni komšija je sam klao a imao 70 godina. Čekrk mamestio da podigne iz korita, pomovne nekog nadje oko šurenja da malo okrene.
Sad niko sa nikim. Jbg moj zet osudjivao mene sto smo kući klali pre 6-7 godina, nije ni dolazio taj dan za videla kod mene.

Kod nas kak cujem u blizini, jedan ima otvorenu klaonicu…0,40 centi/kg + pdv + pregled
Ošuri, zakolje i raskomada na par manjih komada….

7d0e82b1d4af4c85aa362396bd94aae0.jpg

95c94ddb20a1319594b082a46fa39545.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сад пролазим улицом другари раде неку изолацију и мешају лепак питам их за тај миксер кажу има потенциометр па може брже спорије...делује ми да би радио посао у месу🤔

Dobro je sto jos odolevamo ovom glupom trendu das se svinjokolji ugasili i preselili u mesarskim radionicama, niko nece na slatke muke 😂
Bogami tako je i kod mene ,valjda imam sreće i ludu ženu koja voli klanje i sve nusproizvode klanja pa taman trajalo i 4 dana i dva sina 20i 25 godina koji su isto zainteresovani pa par drugara i kuvana rakija i ide to još i gledamo da bude po starinski sve.
Ako Bog da da osvanemo sutra ćemo udaviti dva 250-300kg komad +mljevene junetine 40kg i biće koja kobasica

Dobro je sto jos odolevamo ovom glupom trendu das se svinjokolji ugasili i preselili u mesarskim radionicama, niko nece na slatke muke 😂
Zato sto koljete prasad , da koljete komade 250kg plus pa i 350kg , bilo je i veci , ubijen i odvezen u korpi na veliku vagu i razlika prije i poslije 390kg , za prase od 130kg dovoljno i dvojica :haha:

Nazad
Vrh