Oprema za svinjokolje

Danas još postimo a sutra kobasica,čvarak,švargla pečena mesa sarme,salenjaka....
37ca74be0ab793b7277945bd3595f63c.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Takve tucemo preko godine za sveze meso. Ja sam sada imao krmacu ok 200kg i godisnjaka oko 180. Klao sam te velike nosoroge al se to gadno radi sacuvaj Boze
Te velike i matore se rade za preradu , skuplje je jer imaju vise masti u odnosu na meso od mladih svinja ali zato kobasice od takvih 2 godisnjih bravaca je u odnosu na ovo ispod jedne godine kako ovdje na forumu kazu "**greška i oko", svinja sto je starija ima vise suhe tvari u misicima i masnoce i kobasice kad se osuse budu mekse i bolje , ove od mladjih osusene kobasice su drvo jer im je meso voda.

Моји прасици за следећу год сад имају око 14-15 кг а имам 6 ком просек 180 кг стари 16 месеци без зрна концентрата од прасета,појели су Детелине суве сирове као Краве.

Častio se danas novim igračkama.
20% popusta danas, pa reko ajde.
Klipserica
5c0be52540ea97a3f04fa3cc0004e026.jpg

I top 8 kg
a8f08047ba166189575d44c6a7a577dd.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nema ko to da radi, zbog toga je tako.
Ja sam ove godine uradio sam dva komada jedno je bilo 350 kg drugo 250 dva dana posla ,jedan dan poklao pustim ih iz boksa u traktorsku korpu i tu ih ubijem pistoljem ,operem i prenesem do mesta gde ih derem i kacim.Nema muke oko izvlacenja iz boksa ....
Oderem okacim povadim iznutrice i sredim slaninu. Drugi dan obradjujem meso i topim mast na raniju namontirana mesalica da mesa cvarke mada u prva dva sata ih ne mesam e tu je pri kraju uleteo komsija da mi pomogne iscediti cvarke
Mnogo sam lakse odradio i nisam se nimalo umorio nego kad nas ima 3 troje pa onda izginem da odradim sve za 1 dan

Ma znam Matiću, al šta god da napraviš, to treba pojesti. Pa činjenica je da se od kilo mesa dobije mnogo manja masa kulena, al ne možeš pojesti istu količinu kulena i prženih šnicli. To je ipak brdo hrane.

U startu 30% mase otpadne na život i iznutrice.Onda idu masnoća, kožura, koske, papci, glava a mesine koliko ostane.

Nazad
Vrh