Oprema za svinjokolje

@dobrodol koje "finoce" kamena koristiš? Ja sam pravio one,, aparature" sa vodenim smirglama. Dobra stvar ali se brzo potroši trakica ta od smirgle. Da imam takva 3 kamena mala, to bi bilo očas posla napravljeno.
Jel mislis na ono sto noz pricvrstis pa smirglom na trakici trljas po nozu?

Ja od "skupljih" nozeva imam jednog Dick-a sa zelenom drskom i Zepter-a full metalnog. Ovaj Dick se samo koristi za svinjokolj i izmedju svinjokolja stoji, dok se ovaj Zepter koristi u kuhinji.
Ali tupi da ga jebes, uzmem ja to masatom malo zagladim ali to nije culo ostrog. . Na ostrenje ne dajem nozeve jer sta da radim ako budala uzme da ostri noz na tocilo sa velikim brojem okretaja i jos nalegne na noz. A ovih 50 din po nozu... Ne znam kako nekoga nije sramota reci da je skupo, puknu u kafani debelo vece pare i ne zalese.

Poslednja izmena:
Ja radim sa impa zemun i prizren ,sa jednim prizrencom samo koljem ,imam i dik i blizanac svimbo pitaj k...koje marke 50 kom ostavio meni 50 dao bratu jedno 30 poslao suraku u Crnu Goru njemu sam dao par masata onih uzanih a sebi i bratu ostavio Dik pljosnati .

Mesar koji nam je klao godinama je svinje sam izvodio iz svinjca do mesta gde su se rusile,udje u obor stavi sajlu i dovede je bukvalno kao kuče nekih 20tak metara i onda preda sajlu da neko zategne dok je on srusi i pusti krv.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Svinja kad se joj stavi sajla ide sama u nazad (rikverc), samo ne treba zatezati sajlu toliko da ne spadne, tako izadje i 300kg krmaca bez da treba ekipa da vuce van, ponekad mozda treba nogom malo po njusci da se usmjeri. Ako ima vise unutra treba jos neko da pripazi na vratima da ne izadje nezeljeno svinjce. Isto kao i telad , ide unuzad samo , hoda se ispred teleta, ako ga se vuce naprijed ukopa se u zemlju mozes ga udavit sto vise vuces veci otpor daje isto tako i svinje se ponasaju.

Nekim ljudima je to mačji kašalj, a kod mene uvek njaka neka, zadnjih godina sam počeo svinje da tovari sa štranjgom, lepo nabacim omču oko prednje noge i odvučem u prikolicu i tamo privežem da ne begaju dok ostale tovari, ili zovem komšiju I on to potovari na gudi gudi, ja sam valjda nervozan i prgav pa mi ne ide... Lakše mi ih odma priklati nego tovari ti po 6 puta jedno svinjče... 😁
Imali smo mi nekada šaptača svinjama,šumadijski Tarzan odgajili ga alkoholičari i divlje svinje.Jedini preirod kad je bio koliko toliko trezan je Novembar.Ulazio je kod svake svinje kao da mu je rod rodjeni.Nikakve sajle niti čudesa češka je iza uveta i lagano izvadi čak i kad misliš da će da ga rastrgnu on ladan kao špricer.Jedini problem mu je bila potrošnja litar na dva sata to ga i sahranilo.

Ne kapiram, i ako njaka i otima se, pa majku mu jel toliko tesko zapeti tih 10-15 minuta, posle sve je lako...
To tri sposobna coveka izvedu, ne sme im se oteti svinjce od 100-120kg.
Borba za zivot i to je normalno...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Godinama sam ubijao čekićem 2kg
Kad udarim padne kao GROM da je udario
I to kad sastavim utisne se u glavu
I uvek matori je moj vikao nemoj jako
A pištolj imamo od kad pamtim mislim da je matori kupio 1980
Zadnjih 5-6g imam struju, niti puca plećka niti ostaje krv lepota jedna

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Zadnjih godina postala ovdje moda a ima i one na struju sa elektricnim grijacima.
Na otkidacke lance sa kukuruznog hedera navarene lopatice.

Nazad
Vrh