Oprema za svinjokolje

I sajlu za hvatanje i to sam bacio otkad sam nabavio struju ,prvo jurnjava po boksu da nabace sajlu pa nece pa daj drugu jer je prva obrucavila pa bode e onda vuci cimaj pa onda ceo arsenal sikira i razni cekica sa navarenom armaturom e onda udarac tras i svinji nista udti jos jednom pa onda psovka pi majku mu stvorio se vazdusni dzep ,drz svinju rusi se udara baca se majstor kolje jedared op ode majstor preko svinje umalo na noz ,svinja ropti u krvi otima se ,drzi za babusinu da se ne rita lezi na nju da ne ustane ,cekaj nije dobro presekao zilu brzo cupaj i krajnike ,jedared oteo se brav krenuo da ustane ,panika ,tu sunceti krvi po dvoristu...... ovako bacim malo kukuruza otvorim obor izadje svinja gudi gudi mala ,boc strujom pustim krv i odem da operem ruke posle par minuta krece surenje .Treba dati noblesovu nagradu onom ko je to napravio.

@ miksan Kod nas se naviše koriste oni jeftini . Proizvodi ih Unis . Dobar je kod mene se koristi 10 g. Jedino mu je opruga koja vraća iglu. Od lošeg je mateijala. Te se brzo sabije. Ja je razvučem rukama malo kad čistim pištolj.
Struja jest najbolja, ali danas svako ziv pravi te šokere. Jedino uzeti od nekog sigurnog proizvođača. A sigurno ostane i malo krvi u mesu jer struja koči mišiće..

Kao sto sam vec napisao svi u okolini koriste struju, svinja padne,puste joj krv naravno i posle nekog vremena ugase struju i svinja bukvalno iskrvari kao i kod svakog klanja samo bez rvanja i tuce sa njom.
A nisam ni cuo da se neko zalio na naku zaostalu krv negde ili tako nesto.

Prošle god kod mene prvi put ubijano strujom, brate mili olakšanje, nisam primjetio da je ostalo krvi, mesar dobro potrefio, nakon ubadanja držao struju još neko vrijeme trzala svinja i izbaci svu krv.

Sto se tice pistolja, stari Dick i nema greske.
Sto se tice elektrosokera, svasta ima na trzistu i sve manje vise obara. Bude svako 4-5 svince da ostane polomnjena lopatica i to je to. Jedino sto ne mozes opasuljiti ljude da to nije macola jer kao ekskalibur da zarivaju pa sa obe ruke zabadaju i krive viljusku i lome. Pridjes, polako ubodes i kraj price. Povremeno oprati viljuske razredjivacem ili bilo cime cisto da se odmasti da ne budu izolovane. Tu paralizuje frekvencija i neuzemljen trafo i bar 100w snage

I sajlu za hvatanje i to sam bacio otkad sam nabavio struju ,prvo jurnjava po boksu da nabace sajlu pa nece pa daj drugu jer je prva obrucavila pa bode e onda vuci cimaj pa onda ceo arsenal sikira i razni cekica sa navarenom armaturom e onda udarac tras i svinji nista udti jos jednom pa onda psovka pi majku mu stvorio se vazdusni dzep ,drz svinju rusi se udara baca se majstor kolje jedared op ode majstor preko svinje umalo na noz ,svinja ropti u krvi otima se ,drzi za babusinu da se ne rita lezi na nju da ne ustane ,cekaj nije dobro presekao zilu brzo cupaj i krajnike ,jedared oteo se brav krenuo da ustane ,panika ,tu sunceti krvi po dvoristu...... ovako bacim malo kukuruza otvorim obor izadje svinja gudi gudi mala ,boc strujom pustim krv i odem da operem ruke posle par minuta krece surenje .Treba dati noblesovu nagradu onom ko je to napravio.
A kako kad izvlacis iz obora gde ima 30 komada? Jel i tu gudi-gudi?

Ja sam doneo pištolj iz Bugarske ima 20 godina i još radi,mada samo za lične potrebe.Samo dobro punjenje i nema brige.

Jednom pečenjaru sam iz Nemačke doneo klešta na struju,po meni mnogo bolje rešenje od viljuške ali je i cena junačka.

Nekim ljudima je to mačji kašalj, a kod mene uvek njaka neka, zadnjih godina sam počeo svinje da tovari sa štranjgom, lepo nabacim omču oko prednje noge i odvučem u prikolicu i tamo privežem da ne begaju dok ostale tovari, ili zovem komšiju I on to potovari na gudi gudi, ja sam valjda nervozan i prgav pa mi ne ide... Lakše mi ih odma priklati nego tovari ti po 6 puta jedno svinjče... 😁

Mesar koji nam je klao godinama je svinje sam izvodio iz svinjca do mesta gde su se rusile,udje u obor stavi sajlu i dovede je bukvalno kao kuče nekih 20tak metara i onda preda sajlu da neko zategne dok je on srusi i pusti krv.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kada koljem za sebe omamljujem strujem. Mesar koji mi odnese gotovo sve svinje takodje to radi strujom. Onda dodje neki siledzija sa macolom ili sekirom. Dodje mi zao zivotinje i da ga izbacim iz dvorista.

Ljudi, Dick nozeve kako ostrite?
Kao novi dodju onako da kazem ne otoceni, e sad da li to treba otociti pre koriscenja pa posle masatom navlaciti zicu ili??

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kada koljem za sebe omamljujem strujem. Mesar koji mi odnese gotovo sve svinje takodje to radi strujom. Onda dodje neki siledzija sa macolom ili sekirom. Dodje mi zao zivotinje i da ga izbacim iz dvorista.
Dok nam je taj mesar klao struje nije bilo,sada i mi rusimo sa strujom.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Struja je mama.Nama takodje lokalni mesar kolje svinju sem po neku ,,zalutalu" tu resavamo sami nas par drugara.:osmeh:Inace mesar sam odradi hvatanje svinje zatim otera je do mesta za klanje bez da je mi ukucani i pipnemo,bocne strujom i ispusti krv,krv ne ostaje nista vise nego ranije kad je ubijao metkom samo treba znati prilikom klanja tacno prerezati vratnu arteriju i za 2 min otece sva krv.Jbg covek je profesionalac svinju od 300kg odere za 15min.Lepse je bilo ranije kad se skupljali familijarno i to odradjivali al ovako je 3x lakse i brze.

20211204-170339.jpg

Danas se ponovio.Za naše potrebe trajaće dugo.

Matiću, kao da sam ja birao kakav reduktor da se upotrebi. Jedino bi monofazni motor dao veću univerzalnost, ali ovako se manje greje u dužem radu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh