Oprema za seno i senažu

Vladj@ sunce dobro skuplja( Ovas, grasak lucerku travu), ja sa imt 539 druga brza i vozi... Jeftinije i zavrsava posao... S obzirom na cenu mleka varijacije po ledjima stocara, ne planiram nista skuplje da uzimam..

- - - - - - - - - -

Najbolje je pre nego sto se odlucis da kupis, licno se uveris u mogucnosti jedne druge i trece prikljucne masine... Sunce znam po meni da je dobro, Trakasti ume da prebaci, pa se vracas nazad ( ako recimo dobro posolis njivu, pa izadje trava metar visine kao meni) Balerina ima i ima i Pauka kod mene, ali sve to sa malim traktorom prva brza i kardan preko potreban... Meni iz mog iskustva, Sunce zavrasava posao... ALi opet kazem, mozda je bolje licno da se uveris za svaku ponaosob, ili da pregledas video skupljanja sena itd...

Imam Termometalovo Sunce odavno. Kupljeno je novo, i nagrabilo je brda i dolova, a dan-danas je u fabrickom stanju. Svaka pohvala za cvrstinu rama. Jedino sto su im zastita i farba katastrofalne.

Ovo 2u1 skupljanje i baliranje ne pije vodu kad se radi lucerka.

Poslednja izmena:
Jugi radio sam i sa balerinom I sa suncem I dobro su mi poznate njihove mogucnosti. Balerina ima vise prednosti ali se ne moze naci ocuvan primerak ispod 800e. A za 400-500 moze se kupiti novo sunce. Inace parcele du mi pravilnog oblika I vece povrsine 2,5-3ha. Sunce je do sada ovaj posao odradjivalo ekstra.

- - - - - - - - - -

Petre nisam cuo da je se neko zalio na Adine grabulje. One su 520e a Deljanin 400e. Zanima me da li se isplati uzeti skuplje ako je kvalitet materijala I nacin izrade isti. Bilo bi dobro kada bi se neko javio ko poseduje Deljanin sunce da cujem iskustva iz Prve ruke.

Mora dobro da se drzi volan kad se radi s njim. Mrdnes malo u neku stranu, a ono 'odma trbuh ispadne na liji, jer dok se taj mali manevar prenese sa prednjih tockova do zadnjeg tanjira na suncu ispadne dva metra.
Stvarno ne znam da li je Adino 120e vrednije od ovog drugog, zato sto nisam vidjao, a kamoli koristio Deljanin. Sistem podesavanja rezima rada na Adinom je identican IMT-ovom.

Jedna od prednosti Sunca u odnosu na balerinu je sto moze da prevrce i rastura otkos. Mnogi potcenjuju ove dve mogucnosti, ali meni su do sada mnogo puta koristile. Na primer, kada pokosim prvu, a bas je jak prinos, onda podesim na prevrtanje i tako svaki otkos samo okrenem i tako okrenut kad dodje vreme baliram, bez ponovnog skupljanja. Bude podignuto i lepo se i lako osusi, a ne stvaraju se trube kao kod skupljanja.
A rasturanje nije pravo, kao kod rasturaca koji radi preko kardana, nego jedan otkos cepa na dva i prevrce ih, ali i tako stvarno cesto moze da zavrsi posao.

Poslednja izmena:
Ako kupujes novo proveri, oko povracaja, mislim da prikljucna masina koja je iznad 50 hiljada dinara ima prava na povracaj.. Ja kosim 3hektara, i za sada Sunce zavrsava biznis :osmeh:.

Posto sredujem kupilcu rodak mi dadne sa neke freze tockove sa gumama..Gume neke male.Jedna bila probijena i kupim unutricu novu i 3 sata sam je mijenji...Nije bilo problem skinut gumu sa felne al nabacit....Remen za kupilicu 5000x 32 sam platio 30 evra,mali nosac remena sa lezajima 15 evra,cepovi plasticni po pola evra i lezaj za drugi nosac 1,5 evra....1,5 litar temeljne farbe i da racunam rad bila bi dobra cifra

Stigle grabulje:osmeh:
Panonijine su,kaisi zamenjeni pre koju god al su poslednje 2 sezone stajale i to nazalost napolju(samo leti) pa je farba ocajna i postoji po neka sitnija pukotina na kaisevima,prsti su skoro svi tad izmenjani,kardansko vartilo je napred izlizano i kardan tesko nailazi,ali moze se to lako srediti kracenjem,nema gume ni prednji tocak.
Sutra cu ih po danu detaljnije pregledati i videti sta sve treba da se radi na njima,sve u svemu za 180e sa prevozom su odlicne:cool:

Ja imam isti takav skupljač, pitaj ako te nešto interesuje. Gume koje idu pozadi su 400x100, kao na ručnim kolicima. Ista guma može i na prednji držač koji se kači tamo gde su blokovi postavljeni.

Prodata samoutovarna pre nedelju dana.. Danas pazarena druga, malo manja, koja mi vise odgovara za moje terene i moj traktor, a ujedno ima i vise nozeva. Bice slika prekosutra kad stigne u pitanju je mengele lw 290. 33 noza..
Ova sa slika je prodata, Agrarova..
f275ad5cf1e3e71ae84dea8a52268ef7.jpg

a6326d8890e2962ad547363909cb942c.jpg

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Otisla je na zlatibor, blizu uzica negde.

Hidraulicna je ruda, tako da je mogu kaciti dole isto a mnogo dobra stvar kad se vise napuni silos i ako je teren los. 33 noza, teoretska duzina reza je 4 cm. Nije mnogo velika, bas kakvu sam trazio, sad videcemo kako ce se.pokazati u radu..

Nasao sam jednu rotacionu kosu, polovnu, cerada, limovi, lezajevi, znaci sve tip top... jedino tanjiri krivi pa me zanima ko se razumije da li ona moze da dobro radi sa tim tanjirima i koliko dugo, kao i cijena zamjene tanjira? Inace potinger je.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

176965dd4873eaa60cf8875e8bef82f4.jpg

Evo slike tih tanjira

Care, ne bi valjalo raditi sa gornjim krivim tanjirima jer su tu velike brzine obrtanja i dolazi do jakih vibracija a to moze prouzrokovati i niz drugih problema. Sem toga verovatno ce biti izrazeno udaranje nozeva u donji tanjir sto opet nije dobro.

Znaci da ne uzimam...
Kosa je 500e, 180cm zahvat...

Nema sanse da ces moci da radis sa njom ako su krivi tanjiri, ka budes ukljucio vreteno ispasces iz traktora..
Kod nas ces tesko naci delove za nju tako da po meni nije bas ni povoljno.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Poz ljudi,da li znate nekog u okolini Novog Sada(ceneja,kisaca...) da ima SENAZNI kombajn ili neki tarup sa lulom? posto ja imam samo sliazni.... trebalo bi mi uraditi 2 jutra senaze grahorice na leto.Pa da znam da li to hteo neko da radi.
Ja imam Pottinger Mex 3 i postoji za njega prikljucak za senazu smao ja ne znam gde to da nadjem.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh