Oprema za seno i senažu

Sada sam i ja video kada sam zumBirao slike da su Lifam.Greška sa moje strane.Lifam nisu za pohvalu.

grunt Grabulje jesu dosta radile, sto se da videti po zupcima jer su jedino na prvom tocku fabricki, i koliko vidim menjane su 2 ploce koje nose zupce. One su zanemarljivo manjeg zahvata od IMT grabulja i zupci su fabricki tanji od IMT. Debljina je 6mm. Nekome predstavlja problem sto kada pukne zubac mora menjati u paru, sto nije slucaj kod drugih grabulja. Kada bas mnogo rade hoce pucati na dosta mesta ali to se sve sanira aparatom za varenje. Nemaju mazalice i oni stitnici koji cuvaju da se seno ne namotava na glavcine samo smetaju. Za 200e ako nisu nigde varene vrede.

Poznajem grabulje deda je imao 3kj deteline do duše pozajmljivao ih je komšijama ali nigde nemaju lufta slika je slika uživo je druga priča,Nije ih ni upotrebljavao kako treba radio je samo u jednom položaju klinovi za štelovanje zapekli.Nigde nisu varene milion posto...

Grunt teraj i uživaj. Rade one poso bolje od vile ili drljače. E što bi hteli da ih uporedimo da balerinama i drugim stvarima, nema bolje za 200 evra.

Znam za selenu....jedan mi puko i razvuko se oko 3 centa a unutra su 5 tankih sajli koje ga drze....neznam dal bi se mogo kako sastavit.Najgore sto nemogu kupt nov samo jedan vec mora u paru

Neko mi bubno da je remen za ovu moju kupilicu 75 evra pa sam se bio uplasio...njih dva i onaj pogonski,koje grablje i
lezaj na nosacu kaisa...nebi me bilo nigdje......Danas potrazim po radnjama i jedan remen 32x500 kosta 28 evra,lezaj na nosacu 1.5 evra.....Slijedi kompet remontovanje

Dobro vece svima,jurim da kupim grabulje kaisare za seno,danas sam gledao jedne nekomletne sip-ove,fale kaisi veliki prsti i ceo onaj mehanizam podesavanje ugla prstiju,ostalo je sve na mestu,covek je poceo da remontuje za sebe i odudtsao,novi su svi lezajevi,nove gume,nov pogonski kais.U takvom stanju mi trazi 130e,pa sad e intresuje dali mi se isplati uzeti ih takve,tj koliko bi trebalo da se ulozi da ih dovedem u radno stanje.

Balerina je najskuplja...Sunce je opet po meni najprostije za rad..nemas kardana,nikih zaje...cija ako ikoliko pazis.
Ja imam tu na remenje i kad je malo vlaznije namota na grablje,kad je velik otkos opet namota,ako kardan nije uperen namota na njega da neznas gdjesi.Sjenazu ni pomisljat sa njima....
Prednost je da kad sijeno bude malo vlaznije oko 11 odes pa ga malo uzdignes od zemlje i ostavi ga nakostrseno pa se lakse prosusi.

Da domiris sve na njoj novo sto ti treba nece prec 250 evra a imas prakticno novu kupilicu...po meni nije puno

Ja sam imao sve tri tipa sakupljača. Prvo vučen u balerinu. Zatim sunce gotovo nove. pa trakasti sakupljač . Kad sam to sve isprobao. Balerina se po meni najbolje pokazala. jest koliciranija i malo skuplja za održavanje ali vrijedi svakog novčića. Treba sam obratiti pažnju prilikom kupovine da se nađe dobar primjerak i nema problema. Trenutno imam Class balerinu 280 (250 radni zahvat). Braza, ne ostavlja sijeno, ne prebacuje preko sebe. za baliranje skuplja idealno redove. Tko radi s balirkom zna da je nakon balerini najlakše balirati.

Ja imam Kuhn balerinu, imao prije nje sunce. Mnogo bolja mašina za rad, sa njom skupljam sve vrste trave kao i kukuruzovinu. Posebnu prednost ima u tome što ne sabija i ne uvrće travu koju skupi kao što radi sunce.

Imam sunce,prednost dajem balerini iz razloga koji ste vec naveli.Zato je i skuplja.Kaisare sam gledao u radu,i ne svidja mi sto namotavaju travu,pa treba cesto cistiti.

Raspitivao sam se na vise mesta i sve komplet sto meni treba(kaisi,prsti,mehanizam...)dodje negde oko 200e,plus cena grabulja plus rad,tako da sam odustao od toga,jeste da bi imao takoreci nove grabulje,ali previse je to zajebancije,a i malo vise nego sto sam ja planitao za grabulje da dam,jer ih svakako necu mnogo koristiti(max2ha).Sunce mi se nesvidja,posto ja iskljucivo grabim livacko seno,a ne detelinu tako da dosta ostaje iza njih i preskacu,a kao sto je vec navedeno iznad sabijaju i uvrcu seno,a balerine su ubedljivo najbolje,radio sam sa njima,ali realno netrebaju mi za povrsinu koju ja radaim,a duplo su skuplje.

a ima jedna dobra osobina trakastog sakupljaca, po njega mozes da vuces kola sa balama a na jedno od rgugih dva navedenix nemoze.

Trakasti se koriste po dosta velikim nagibima zato sto su lagani i moze grabiti i rikvercom, ali nijedan ga ne slozi jednako i pravo kao balerina

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Bilo kako bilo,po meni ne vredi imati stoku a nemati grabulje i po mogucstvu i presu,sve to moze da se kupi za jednu kravu sa teletom cenovno..kad je kisna godina kao ova prosla isplati se itekako..ja licno imam sunce ali prvom prilikom pazarim balerinu..mozda vec na prolece,na dodjem ti..

Zanimljiva ideja za grabljenje i baliranje u jednom prohodu, a i naj prostija na koju sam naisao.

- - - - - - - - - -

Kakvog su kvaliteta sunce grabulje Deljanin? I sta je bolja kupovina, one ili Termometal Ada?
Danas prodate Lifamove pa sledi kupovina novih.

Nazad
Vrh