Oprema za seno i senažu

Sta je bolje da kupim sunce ili traku za povrisnu od 1.5ha toliko trenutno radim seno :)

Grabulje sunce su ti jeftinije za odrzavanje, od trakastih. Mada za povrsinu koju si napisao i jedne i druge ce odraditi posao. Sunce polovne se krecu od 200 eura pa gore za trakaste ne znam cenu.

Najbolji je pauk :) koji je proces sa paukom, samo se razbaca otkos osusi se i posle se skupi i odmah balira tako sam ja shvatio ispravi me ako gresim

Sunce je oko 200 eura
Trakasti je Od 300 eura pa do 400,
Pauk je od 450 pa do 500 -550 eura,
Balerina(za imt 539) od 600 Pa do 750 eura, zavisi od iskoriscenosti samog skupljaca rasturaca ili kako ga vec zovete, tako meni rekli na jednom od otpada pre mesec dana.... I meni isto to treba, ovde mi se kunu u decu da sunce moze da okrene recimo grasak ako kosim drugi kazu trakasti da moze, zato sam ja resio da posle berbe sljiva pitam neke od iskusnijih kolega odavde, vise verujem ljudima koje vidjam preko tastature nego ovima oko mene koje gledam u oci!

Hahahahah Jugi upravu si ovi ljudi su ovde da nam pomognu da steknemo neko znanje a ovi iz sela samo gledaju da te prevare ili da ti napakoste.Prevelika ljubomora kod ljudi je posledica toga barem ja to tako vidim -_-

vise verujem ljudima koje vidjam preko tastature nego ovima oko mene koje gledam u oci!

Ovde ima istine ali kakav paradoks čoveče! Umesto da ljudi sa kojima živiš i deliš sve muke i radosti budu oni u koje najviše veruješ situacija je obratna. Kakvo je vreme u kojem živimo, strašno. Uništava se svaki oblik prave društvenosti i solidarnosti a za to se kao alternativa nudi virtuelna stvarnost. Ništa lično jugi, ali sam morao odreagovati. Pa ko razume...

A sad na temu - Ovo je moj skupljač.

Nedavno sam ga sredio ali ga još nisam probao u radu.

Ne ljutim se, kada je istina u pitanju takva je kakva je, ja ne guram pod tepih, jer nemam nista od toga sto cu da mazem i farbam situaciju,, meni jeste krivo sto je takvo okruzenje, al sta ces, ja se trudim da budem zelen medju zutima ;), Meni se cini da cu kupiti pauka, ako bude novci ili balerina :)

Moze li ova masina da skuplja otkos, pored toga sto rastura otkos.
b1.jpg
[/IMG]
b2.jpg
[/IMG]
b3.jpg
[/IMG]
Ja se u to ne razumem ič, a postoji želja za kupovinom mašine koja i rastura i skuplja otkos. Pitanje je i da li balerina može rasturati otkos(znam da skuplja otkos). Molim iskusne, kao što je Ratko za odgovore.

Moze, ali je problem sto to cudo kosta 700 evra kod mene, inace ljudi sa njiime skupljaju i razbacuju bez frke, kazu da kada skupljas skuplja u sredinu kada razbacujes detelinu recimo 70 posto je podigne tj deluje kao da nije kosena,... tako kazu, uzivo sam skupljanje video, a rasturanje ne...

Maticu koje je marke tvoja balerina?
Koliko su takve balerine koje rade oba posla zastupljene u oglasima?
Kako takvu balerinu prepoznati?

Nazad
Vrh