Oprema za seno i senažu

pozdrav prijatelji treba mi savjet kako da pripremim sjeno,problem je sto mi je vecina trava vec za kositi a temperature jos uvjek nema za osusiti ako cekam bolju temperaturu trava ca prerast,pokusavao sam kositi zelenu u rolo bale i folija ali to vjerovatno ovde nezna niko napraviti jer se sve pokvarilo za sjenazu nisam jer imam oko 50 ovaca pa mi netreba mnogo,jedino da pravim neku mini susaru jel zna neko nekakav laksi nacin,poz...

Zdravo svima. Resio sam da kupim rotacionu kosacicu pa me sada interesuje misljenje vas koji imate iskustvo sa njima sta je pametnije kupiti novu Poljsku kisacicu ili polovnu nekog boljeg proizvodjaca? Nasao sam polovnu Fahr rotacionu, vlasnik kaze da je u perfektnom stanju za 850. Dakle, nova Poljska ili polovna Fahr-ova?

I jedne i druge imaju svoje mane, sad kako kome odgovara. Ja sam uzeo bcs sa 4 diska i zadovoljan sam jer je dosta lagana i 539 je ne oseca u brdu i posle nje ne treba rasturanje otkosa. Bubnjar sigurno bolje kose polog ali meni ona nikako ne bi odgovarala

аранђеловић

Узми пољску нећеш се покајати, ново је ново, а половно ко зна ко је и како паковао, за ферџу 135, или за раковицу 165, ја је имам 165-ицу и само речи похвале, до сада покосила ко зна колико

A zasto prodajes tu Fahr kosacicu?

По мени боља је са 4 диска него ова са 2,тј бубњара,на мојој чак имам и ону гњечилицу са стране.

Змај 151 има их у мом окружењу доста,нисам приметио да лошије раде у пологу:sta::sta:

Zdravo svima. Resio sam da kupim rotacionu kosacicu pa me sada interesuje misljenje vas koji imate iskustvo sa njima sta je pametnije kupiti novu Poljsku kisacicu ili polovnu nekog boljeg proizvodjaca? Nasao sam polovnu Fahr rotacionu, vlasnik kaze da je u perfektnom stanju za 850. Dakle, nova Poljska ili polovna Fahr-ova?

Po kvalitetu Fahr i poljakinju ne mozes porediti ni u kom slucaju. Ja sam na svojoj poljakinji prvi remont imao vec druge godine u sred sezone. A vecina clanova je u prve 3 godine menjala lezajeve na njoj. Poljakinja je licenca Fahr KM22, ali joj nije ni prici, jer kvalitet materijala je mnogo losiji, zatim zbog nedostatka medju lezaja vratilo u karteru se deformise i pravi lom, sto je i kod mene bio slucaj. Nisam vise njen vlasnik, a na njeno mesto je dosla PZ. Prednost poljakinje je sto je nova. Da napomenem serviseri su maksimalno korektni sto se tice garancije. Meni je na kosi istekla za 15 dana i opet su mi izasli u susret i poslali me sve delove o njihovom trosku. Kod mene ima ljudi koji je poseduju i rade dugi niz godina sa njom bez problema. Kada bih ponovo birao izmedju poljakinje i Fahr, odluka bi pala bez razmisljanja na Fahr.

Odluka je pala! Danas kupljena poljakinja 135 u Jugometalu u Svilajncu, 129,000 rsd sa kardanom. Sta cu, nema se para za nesto kvalitetnije tako da sam morao gore navedenu kosacicu da kupim. Sigurno cu bolje kositi nego sa starom OLT kosacicom.

Nazad
Vrh