Oprema za seno i senažu

Juce sam bio kod Pajkica u jasenje, za strica trazili okidac za presu Case 220, njemu prosle godine puklo usled loseg uzubljivanja.
Niko nije imao taj deo posto su retke te prese i gde god da smo svratili da pitamo i da pogledamo svi su zvali njega i kad smo stigli kod njega ladno covek kaze 150 eura.
E sad znao je da nema niko,a i cak danm pre toga kad ga je stric zvao nije hteo da mu kaze sa sigurnoscu dali ima ili nema, nego dodji do mene

Jao sto mrzim takve osobe,to je boze sacuvaj,ima takvih svugdje to su neka posebna sorta ljudi,.to takvo umisljeno ponasanje imaju,.,.ma to ne mozes opisat rijecima to treba doziviti da nesto poslujes sa takvima,ali ako mozes obidji makar platio i malo vise kod normalnih osoba

A sto ga nisi pitao zna li ko ima.Probaj ovaj 0621932621 Dragan,sasvim dobar covek-ljudina i ako nema pitaj da ti da neki broj od ljudi koji bi mogli imati.

Mnogo je bolji silokombajn, brže, najčešće i sitnije seče masu. Smem se usuditi da kažem da je silokombjan za senažu potrebniji nego klasična presa za jedno ozbiljno domaćinstvo koje se bavi proizvodnjom mleka.

da ali za dobru prikolicu sa nozevima moram spremiti 2000-3000E a kombajn koji ima uredjaj i za silazu i za senazu moze se naci i za 2000e

Bas neki dobar ces teze naci za te novce,a za prikolicu si dobro napisao,samo je tesko naci sa dosta nozeva tj sa vise od 10.
Inace dobro bi bilo imati i samohodni silokombajn i samoutovarnu prikolicu sa nozevima ,i presu sa seckom i omotac.Jer cesto zna da bude situacija da nema dovoljno ljudstva za siliranje,terati silokombajn za pola prikolice za hranjenje stoke i nema smisao,a donositi vise brzo se upali masa(a opet dobar je kad silira kukuruz i veca parcela) samoutovarna super stvar kada nema ljudstva dosta sporija ali ako je manja parcela ili slicno u odredjenim situacijama dusu dala,rolopresa i omotac dobra kombinacija,presa se moze koristiti kao samoutovarna prikolica za doneti hranu sa njive,moze se iskoristiti za slamu,i suvu lucerku,seno,takodje uz omotac moze da se radi sa malo ljudstva ne nesto previse dnevno,ali za neku prosecnu farmu sasvim dovoljno a opet uz angazovanost vise njih moze se dobra povrsina odraditi.Sve u svemu,ja iz nekog licnog iskustva sam dosao do zakljucka da bi dobro bilo imati sve tri opcije pa kad koja zatreba i kad je idealna da se bas ona i koristi.

Upravu si igore najbolje je imati sve, meni fali jos silokombaj za sjenazu samoutovarnu i rolo presi i omotac imam. Moze se naci samoutovarna za 1500 evra da imam vise od 20 nozeva barem kod nas u bih neznam sad kod vas u srbi.

Kod nas je tesko naci jako bar na nekim oglasnicima koje ja pratim,pojavi se po koja ali bez nozeva ili sa 6-8 komada.Ja se nadam da cu nabaviti omotac ove sezene tj.do drugog otkosa,za prvi tesko da ce sta biti,ali neku najjednostavniju osnovnu varijantu,sto se kaci u tri tacke,ali otom potom,videcemo kako ce biti.

i ja planiram poceti sledece godine senazu pa ne znam sta je bolje traziti, kombajn ili samoutovarnu

jel neko zna kakve su ovo grablje kako su se pokazale marka je kuhn
fotografija-0031.jpg

Postovane kolege molio bih za pomoc,otiso mije tanjirastokonusni zupcanik na khum sakupljac pa me interesuje dali neko od vas zna gde bi mogao da nabavim nov.Molio bih za broj tel nekog distributera rezervnih delova ili prodavnice unapred hvala.
da li je to ovaj zupčanikhttp://www.jakopic.hr/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Zup__anik_4fe2ccff1f559_90x90.jpg

Nazad
Vrh