Oprema za seno i senažu

Da li neko ima slike ili snimke masine koja dodatno sitni senaza, posle istovara iz samoutovarne prikolice. Nesto poput ove masine

Ta masina sa slike ne bi trebalo da dodatno sitni masu nego da je transportuje u vertikalni silos.Imam nesto slicno SIP-ovo,nema ovu traku nego se rucno ubacuje,nikad je nisam koristio jer mi netreba a otac je kupio jer je mislio isto kao i ti.............

Na snimkama su modeli za koji služe za punjenje vertikalnih silosa u Americi.
To, da ne režu masu važi za modele na tim snimkama.

Dok su u Europi prisutni drugačije mašine, koje režu i pune vertikalne silose.

Ima na rotoru jedan, ili više noža.
Može se i kombinirat. Obično rotor je sa 6 kraka, pa idu 1 (sa protiutegom), 2, 3 ili 6 noževa.
Pored toga obično ima i menjač, s kojim podesiš brzinu pomeka trake i time opet dužinu reza.

Orignalno su namenjeni za punjenje vertikalnih silosa.

Prije ulaska silokombajna u širu upotrebu kukuruz se rezao ručno na gumenjake i punilo silose s tim.

Tu su prisutne marke najviše Epple i Mengele.

Kako bi to koristio za punjenje običnog silosa ne znam, a moglo bi se koristit za manji silos.

Te mašine imaju problem u Srbiji kako im treba jak elektromotor, što je često problem, jer nema 3 fazne struje.
A može se preradit, pa se tera sa traktorom preko kardana.

Pa ti si gore stavio pravu sliku.
Jedino snimci nisu od baš te mašine, nego od tih bez rezanja.

Tražio sam na netu snimke, pa ih ne nađem.
Sve što nađem su te mašine Epple, koje sad koriste za seckanje granja.

Evo, nešto se ipak našlo.

Da igore ja sam ga sinoc nasao cim je izasao mislim oko 22h i napalio se kao malo dete jedva sam cekao da svane i kad sam nazvao sve mi odgovara sem kad sam cuo da ga ceni oko 6000eura pitao sam ga jel ide zajedno i foton sa njim posto sam video i snimak :D

Za nas gdje imamo dosta sunca je možda neuobičajeno ali na sjeveru italije i u austriji je to normalno. Pokušaću pronaći u kompjuteru slike kad sam bio u posjeti na par farmi u italiji gdje su imali taj sistem i to zbog toga jer se krave hrane isključivo sušenim sijenom i djetelinom bez koncetrata i silaže a to mlijeko se koristi za izradu posebne vrste sira.

pozdrav svima dali neko ima semu il iskustva sa rasklapanjem sakupljaca fahr balerina ja sam ga rasklopio i sve odjednom palo sa glavne osovine i sad neznam sta i kako ide poredu buni me jedan aksijalni lezaj i nekih podloski pa neznam gde su su bile tacno

U planu mi je da kupim senazni kombajn,planiram da ima dva adaptera za silazu i senazu,koje marke da gledami ,od 1000-2000E, i da je u skladu sa rakovicom 65

pozdrav svima dali neko ima semu il iskustva sa rasklapanjem sakupljaca fahr balerina ja sam ga rasklopio i sve odjednom palo sa glavne osovine i sad neznam sta i kako ide poredu buni me jedan aksijalni lezaj i nekih podloski pa neznam gde su su bile tacno
Имам други проблем, не могу да избијем осовину из кућишта, ради се о Кухн ГА 300. Да нема неки осигурач? Иначе одвили су се шафови који повезују тањирасти зупчаник са ротором.

vladj nije los zeleni kombajn takav ima clan cetiri hrasta samo mora dobro da mu budu nastelovani nozevi inace namotava travu na osovinu

Nazad
Vrh