BATONI
Član
sa ovim kombajnom ja radim sjenazu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo kako izgleda priprema sjenaze kod mene u rolo balama
Za sam pogon ovijača nije toliko bitna snaga traktora nego protok hidrulične pumpe. A postoje i ovijači koji imaju svoju hidropumpu tako da njih mogu "tjerati" manji i stariji traktori. Jedino je kod nošenih ovijača bitna težina traktora zbog stabilnosti i sigurnosti u radu. A cijena je dosta varijabilna, zavisi od toga u kakvom je stanju ovijač, dali je nošeni ili vučeni, kakva je oprema (hidrulična ruka za utovar, brojač omota, dali koristi samo foliju 500 mm ili može i 750 mm, dali radi sa jednom ili dvije folije, koliki max. prečnik bale prihvata itd.) Ovdje je jedan prijatelj prošli mjesec uzeo vučeni ovijač u odličnom stanju sa hidruličnom rukom za utovar sa strane i folijom 500/750 mm, veličina bale do 180 cm, za 4000 €.Meni se čini da su u odnosu na cijene polovnih rolo balirki, ovijači ipak dosta skupi.Kolega koliko KS je potrebno da bi ovakav omotač mogao da uvije balu i kolika je njegova cena ako znate ?
Kako uzima balu sa strane ili pozadi, jeli vučeni ili nošeni, koliko ti je trebalo vremena da ga napraviš i koliko te na kraju koštao?Mozes i sam sebi napraviti omotac, imate u temi omotaci kako moj izgleda sto smo pravili.
napravljena je kada je kvalitet bio pravi .ja sam radio na odrzavanju silaznih kombajna kod nas je sezona trajala od aprila do decembra. kod nas kada je direktor kupio jeftin kombajn forschritt 1996 i dosli nemci koji su ga pustali u rad kada su culi da ce raditi od aprila do decembra i koliko treba da pokosi dnevno covek kada nije pao u nesvest, pa ljudi ovo je kombajn koji treba da radi do 1mesec u godini vi ste trebali da kupite najveci od svih.ali radio je dobro sobzirom da je norma po smeni bila oko 4 vagona suvie deteline do mraza a zatim iza kombajna za tuluzinu za nojeve . mada najbolji silazni kombajn je danija .nije los ni Zmaj 350 ali on ima mana sa druge strane pogotovo prednji trap.Klas jaguar 80sf 310 ks v 10 deutz motor hidro pogon ucinak je negdje 0.8ha po satu u sjenazi odrzavanje je dosta skupo ali ipak je kvalitatna masina pa i nema nekakvih kvarova ulje filteri i to je to
Kako uzima balu sa strane ili pozadi, jeli vučeni ili nošeni, koliko ti je trebalo vremena da ga napraviš i koliko te na kraju koštao?