Oprema za seno i senažu

Spremanje seneza
juacue.jpg

To sam radio kad su bile teperature preko 40 pa se malo presusilo, jedan dan pokosim oko popodne i drugi dan prije podne pocnem raditi, ovu sam trebao pokositi ujutru i upredvece je raditi. ovo sto sam radio je crvena djetelina

I ja sam uzeo prvenstveno prikolicu za dovoz zelene trave, i radio sam jedne godine sjenazu od grahorice, sad imam rolo presu pa sa njom spremam sjenazu ove cu godine mozda od sirka praviti silazu i onda cu je njvjerovatnije raditi sa samoutovarnom.

Bolji je kombajn radi samog izuzimanja sjenaze,ja sam planiro sijati sirak da ih hranim od juna do septembra sa sirkom imo sam ga nesto prosle godine i pokazo se dobar za mlijecne krave smijes ga dati koliko ga imas i jos jedna dobra stvar kada ga dovezes na hranidbeni sto i iskipas ga iz prikolice onako na hrpu u toku 12 sati ne grije se kao obicna trava,i jos jedna stvar trebas ga kositi popodne kada nema rose lakse se kosi

jel imas sliku od prikolice u radu?

Nemam slike u radu imas u temi samoutovarne prikolice kako izgleda

- - - - - - - - - -

Bolji je kombajn radi samog izuzimanja sjenaze,ja sam planiro sijati sirak da ih hranim od juna do septembra sa sirkom imo sam ga nesto prosle godine i pokazo se dobar za mlijecne krave smijes ga dati koliko ga imas i jos jedna dobra stvar kada ga dovezes na hranidbeni sto i iskipas ga iz prikolice onako na hrpu u toku 12 sati ne grije se kao obicna trava,i jos jedna stvar trebas ga kositi popodne kada nema rose lakse se kosi

Koliko treba izrasti viskok da je za kosidbu

30cm oko 60 cm je najbolji za kosit kada i tada sve pojedu a kada preraste ostave debele parljice

nisam puno sijo samo pola hekra a od prvog otkosa nisam imo skoro nista led me pobio u drugom otkosu ga probijo kosta pa sam to osusio sve jer je bilo dosta toplo i moglo se a treci otkos sam imo dobar to sam sve dao u zeleno a ove godine cu probati uraditi par roolo bala od psenice ili tritikala.
Ove godine cu posijati vise sirka tako sto ne stignem pokositi uradicu u rolo bale

mene zanimaju dve stvari.prva je ima neko neki broj od radnje,treba mi opruga za sunce grablje? a druga je jel investicija u rotacionu Welger sa 2 diska super stanje po ceni od 600 e.malo njih u oglasima,i kakva je ako neko ima,moze par reci o njoj>?

da li je neko koristio sip prikolicu za sjenažu imam u ponudi 28 kubika i 24 noža pa me zanima jel dobro rade

Nazad
Vrh