Oprema za seno i senažu

Lakse presa guta posle balerine nego posle suncevih zraka. Suncevi zraci samo upletu seno a balerina rastrese lepo da bude kao pena...

Ali nije lakse kad je umotano? uvuce ga ko od sale samo za malu presu je smrt kad uleti po 3-4m a rolobalirkama je opusteno mozes jos brze terati :)

Ja sam kontradiktorno postavio pitanje,ali sto se tice uvlacenja je bolje sunce jer masa je povezana i ulece sama, a ostalo sve stoji sto ste vi napisali :) pogotovo to da se ravnomernije namotava bala tacno budu tanki slojevi i extra je posle raditi sa njom kao tepih je dok je to sasvim drugacije kada sunce skupi.

jedno pitanje za poljsku rotacionu koje ulje ide ? jel sae90?
i kako se sipa - pretpostavljam da se onaj metalni deo odvije - rocanglama :sta: - nije valjda da treba da ga cinculiram na onu malu rupicu?

pa sipas ulje sto ide u menjace, a mozesi onu tecnu mast sto ide za kamione sa centralnim mazanjem (nez kako se tacno zove) ona ti je cak i bolja... Na na kraju bitno je da ima ulja da ne ostane suv...

ljudi cuo sam da ima dzakovi za senazu i da staje jedna tona ?

Da, zaista postoje, vidio sam to negdje na netu. Malo proguglaj, bas me zanima kako se pune? Vidio sam da silažu i sjenažu pakuju u one najlonske "cijevi" sa specijalnim mašinama, al ne znam za te velike džakove, ne vjerujem da ih pune vilama a posle tabaju :)

tražili ste rezultate onoga čudnog sakupljača , kombinacija lošeg fotoaparata,svjetlosti i ugla snimanja slike nisu baš zadovoljavajućeg kvaliteta , nalupao sam 20 slika ali od toga stavit ću samo 3 od kojih je jedna baš upotrebljiva , ostale su škart

image134xa.jpg

image135x.jpg

image136p.jpg
image136p.jpg
image136p.jpg

ako gledamo po sistemu ''kol'ko para tol'ko muzike'' ovim grabljama sam dobio daleko više muzike nego što sam dao para , znači zadovoljan sam u potpunosti
desi se da nekada jednostavno probaci malo trave iza sebe ali to je zanemarivo , ružno izgleda ali količina je zanemariva , a to se desi ako se sakuplja po velikoj rosi u velikoj travi , u normalnim uslovima sakuplja bez greške

Puno bolje presa ide kad je ograbljeno balerinom . Nema velikih "gomila" koje zna da napravi sunce , čak i kad više mase kupi balerina ne pravi "gomile" . Presa zato ima pick-up koji kupi i nema potrebe da je masa uvijena . Svaku slamku pojedninačno pokupi . Kako je neko predhodno rekao kao tepih . Presu možeš uvek držati punu , jer nema straha od iznenadnog povećanja mase pa je samim tim i veći učinak . Govor za prese sa "standardnim" balama.

Poslednja izmena:
Belit577
Koje je marke taj kombajn, gde si nasao, jel sece sitno? Kako mu se ostre nozevi sto menju masu, jel svaki posebno ili ima neki brus koji ostri sve nozeve jednako? Jel mozes da stavis jos neke slike, da se malo dtaljnij vidi masina. Hvala.

Nazad
Vrh