Oprema za seno i senažu

Evo trake na koju se istovara samoutovarna prik za seno. Posle dok zemljoradnik ide po drugu turu , traka za to vreme sama polako rani duvaljku koja svo seno uduvava na tavan ili u silos.

Ne znam da li je neko postavio ovakve snimke, ali čisto da se vidi da se nekada i ovako radilo i da su bili sjajni rezultati. :bravo:
p.s. na ovu cenu goriva, treba razmisliti o ovakvim stvarima. :osmeh:

Jedu oni govna,kao ne priznaju modernu tehnologiju a ovde im dizel agregat pokreće presu,kad bih se na taj agregat stavili točkovi i menjač eto ti skoro traktor pa se lepo voziš a ne da gnjave te jadne konje.

Ma reč je o prvom snimku i tamo ima neki agregat koji pokreće presu.Kao; kose,skupljaju,voze konjima i onda na kraju kresnu agregat i presuju to seno.Tako su odmah mogli da upale traktor pa da rade ko sav normalan svet a ne da se tu foliraju!

Ma reč je o prvom snimku i tamo ima neki agregat koji pokreće presu.Kao; kose,skupljaju,voze konjima i onda na kraju kresnu agregat i presuju to seno.Tako su odmah mogli da upale traktor pa da rade ko sav normalan svet a ne da se tu foliraju!

A videh tek kada sam prvi odgledao do kraja, gledao sam taj isti i pre ali samo pocetak, slazem se da je ziva glupost sto se onako radi, vise sira nego leba :osmeh:..

cuo sam da na kosacicu bsc ili niba figaro umesto kose moze da se montiraju grablje za seno, navodno ima neki ventilator ili sta vec i da to radi extra za planinske male livade. ako neko zna kako to radi ili jos bolje gde ima da se kupi bio bi mu zhvalan da mi javi
unapred hvala

Rastresanje lucerke

mrxmys.jpg

Nazad
Vrh