Oprema za seno i senažu

pa prilično je jednostavan , prvo na traktor staviš onaj ram što ide u tri tačke i samo pridješ priključku pa podigneš poluge da se uklopi jedan bolcn , izadješ i samo staviš osigurač , nema nikakvog natezanja

francuz ako nemožeš da nadješ ili nemožeš da se snađeš onda stavi ove od ručnih kolica ali duplo
nožom odsiječeš onaj obruč što ide oko felne u kojem je žica sa jedne vanjske gume i nju ubaciš u drugu kompletnu gumu , onda sve namontiraš na felnu i staviš i unutrašnju
nije neko bajno rješenje ali dosta pomogne

ništa ti purpjena neće pomoći jer se sva izubija (izgazi) i vrlo brzo od nje nema ništa , a i drugi problem će da ti se desi jer se pjena unutra neće nikada potpuno osušiti jer joj je za to potreban vazduh

ima li gdje da se kupi rastresač trave, polovan, ali da služi samo za privatne potrebe, nista usluzno, do nekih 250 €

juče sam balirao redove koje je sakupljao ovakav sakupljač i redovi su fantastično jednaki i nisu nabijeni , znači dovoljno je samo sakupljanje u redove i trava se osuši tako , nema potrebe za razbacivanjem i prevrtanjem

mogu vam reći da me oduševio , juče sam ga gledao malo detaljnije uživo i mogu vam reći da nije nimalo naivno napravljen
evo jedna slika takvog sakupljača što sam ja slikao kod čovjeka koji prodaje priključke , davno sam slikao ja mislim da je tada tražio za njega 250e nisam siguran , morat ću ga posjetiti da vidim ima li još koji pošto ih je bilo nekoliko a niko nije htjeo da kupi jer je čudan

i vrlo moguće da bih ja uzeo tako nešto

ima li još neko ?

image0090u.jpg

Prijatelji gde mogu da nadjem ovakav tanjirasti zupcanik,inace toje skupljac sena khum.
wldi6e.jpg
hvngk3.jpg
107niwx.jpg

Ja sam ga ukopao da zavrsim sezonu,inace za pravljenje mi traze 150e.

uzmi na glodalicu ove postojeće zube samo produbi za 4-5mm i podbaci toliki distancer sa druge strane da primakneš zupčanik onome malom

stvarno zanimljiva masina,nikad vidio ovko nesto,kako li se ponasa kad je trava velka,bas bi volio viditi u radu

pa nisam ga ni ja vidio u radu , došao sam da baliram a redovi se već bili sakupjeni , meni su redovi izgledali fantastično , ići ći opet ovih dana da baliram na isti kraj pa ću pokušati da ga uhvatim u radu
ovaj čovjek je prije par godina ga platio cijelih 100 evra , to je džaba , samo da ga nadjem po toj tarifi i odmah kupujem

Nazad
Vrh