Oprema za seno i senažu

Belit577 da li ima adapter za silazu kukuruznu
imao je ali ga nisam uzeo posto kod mene kukuruz ne uspeva.

marka je ESTERER super66,masu sece na1-1,5cm,radi lepo.ima 6 velikih nozeva i 6 gnjecilica,nozevi se svi ostre odjedanput pustim ga u rad i samo priteram tocilo par krugova i ostro kao zilet.ujutru cu ga slikati izbliza pa cu zakaciti jos koju sliku.a da i 577 ga tera bez problema i na zavalu a probao sam i sa 549dv da ga vucem i moze da kupi samo otkos po otkos,a da i grasak je imao izmedju 35t-40t po ha.

Trenutno najveca zvijerka u mojem kraju, 2004 godina, kupljen je prije tri godine za 113 500 Eura plus PDV

384141d3.jpg

0d424855.jpg

3ab30df4.jpg

zdravo svima oce neko da mi kaze nesto o trakastim sakupljacima sena,da li je istina i da mogu da rasture otkos,kako prevrcu,da li rastesaju detelinu?

moguce je u sijenu sve raditi s njima samo ne smije biti prejak otkos, doduse sporije od specijaliziranih strojeva. mi smo ga jednom kad smo bili u guzvi koristili za rasturanje otkosa samo se podigne malo vise tj. da ne ide do zemlje kao kod prevrtanja ili skupljanja, u djetelini ako je dobra vec malo teže.

koliko su vas kostale balerine ako nije tajna.ja nameravam da kupim jednu i ako moze neki savet?dali je bolje sa suvim ili uljanim kucistem,dali mora da ima onaj granicnik sa strane za otkos,radio sam sa suncem i sa trakastim,definitivno je trakasto najgori izbor

Moze li bolje od ovoga....................... :osmeh:

---------- Poruka napisana 19-04-12 u 01:08 ---------- Prethodna poruka je 18-04-12 at 00:52 ----------

Da li neko ima iskustva sa ovim grabuljama. U pitanju je MAK KIRALJ Ada. Kojeg su zahvata i koja im je cena? Na sajtu sam pronasao cenu ali za model od 7 m ali je konstrukcija potpuno drugacija.

ako nije tajna koliko te kostala POTTINGER balerina imam neku ponudu za istu takvu pa bih voleo da znam?

Evo moje Kuhn balerine u akciji, juče smo sa njom rastresli a maloprije došao sa skupljanja. Kupljena je prije neki dan, u stvari nije kupljena već su prelomljene neke usluge i tamo-vamo, dobio sam ekstra mašinu koja i skuplja i rastura/prevrće

9r4u0w.jpg

eppw9k.jpg

1zg84u8.jpg

Nema šta radi odlično. Da li mašina ima dva izvoda kardana pa može da prevrće i skuplja ili nešto drugačije. Ja odavno razmišljam da zamjenim balerinu za skupaljanje i prevrtač rsatresač za sijeno jednim strojem. Ali dosad nisam vidio ni jednu da mašinu 2 u 1 da može da radi obe operacije podjenako dobro.

Nema šta radi odlično. Da li mašina ima dva izvoda kardana pa može da prevrće i skuplja ili nešto drugačije. Ja odavno razmišljam da zamjenim balerinu za skupaljanje i prevrtač rsatresač za sijeno jednim strojem. Ali dosad nisam vidio ni jednu da mašinu 2 u 1 da može da radi obe operacije podjenako dobro.

Stvar sa rasturanjem je u tome da se promijeni nagib cijele mašine preko mehanizma koji drži točkove. Na taj način ona naprijed uhvati otkos i bukvalno ga "prostre" sa druge strane s tim da ga okrene. Problem je samo u tome što se ne uklapa dobro sa mojom kosom (Fahr KM24) jer ona ima zahvat od 190cm pa mogu da rasturam samo jedan otkos kako treba dok tamo gdje je košeno sa 135cm kosom zahvata dva otkosa no to mi nije važno jer se ne radi o velikim parcelama a može brzo da se vozi, što se skupljanja tiče hvatam oko 2m sa jedne i sa druge strane, red bude veliki pa presa radi odlično jer ima ujednačen dotok sijena. Lično sam prezadovoljan.

Sta je po vama bolja investicija kombajn za senazu ili samoutovarna prikolica koja moze takodje sitniti travu? Obe stvari su mi potrebne samo za senazu 3-4 ha godisnje. I koliko bih para trebao izdvojiti za to? Ako je u pitanju prikolica koliko nozeva je minimum za pristojno secenje trave?

Ako budes gledao prikolicu za sijeno gledaj da sto ima uzi tunel kuda ulazi sijeno i naravno da ima sto vise nozeva, a prikolicu za sijeno mozes koristiti tokom godine za dovoz svjezeg sjena a takodje mozes je koristiti za razne druge poslove. cijene su joj od 1000 do 2500 evra zavisi koje je marke u kakvom je stanju koja je zapremina koliko ima nozeva cak neke imaju sistem za razbacivanja sijena. Dok kombaj za sjenazu bolje dosta sitni i bolje se nabija sjenaza poslije ti je lakse sjeci sjenazu.

Nazad
Vrh