Ogrev (ugalj, drvo,...) -- nova tema

Uzmi i probaj.
Ako gori polako i siri se kao vekna hleba u rerni, ako se lako lomi onda bi trebalo da je ok.
ALi nemoj veliku kolicinu odjedared da neistopis loziste. Uzmes par dzakova i probas.

Koja je masa jednog kubika bukovine? Konkretno - cepanice bukovine koje se prodaju u onim paletama od 1,75 -1,8 kubika. Kupio sam drva u tim paletama, cepanice nisu suve, rekao bih da su direktno iz šume. I krenuo sam ih ređam u jednu pravljenu autoprikolicu. Pa da ne preteram sa količinom, da ne oštetim prikolicu...

Ja sam ovih dana isekao drugu turu topole sto sam doneo proletos iz sume.
Otisla prva tura sigurno jedno 20m3 od oktobra kad se lozi. Sad sam jos toliko isekao cepanje u toku i ubacivanje u supu na susenje.
U sustini to je suvo drvo vise kora je mokra spolja i to ce se za par dana prosusiti....

Upravo nađoh akumulator za grejanje u ovom stanju.
Šta je potrebno da se ovo desi akumulatoru?
Bio je na pretvarač prikačen
1a14ca99fcb346fe36028dfde6b0a878.jpg

Sent from my BRP-NX1M using Tapatalk

Nemam pojma, moguće, ovaj pretvarač je napravljen mnogo davno dok je još EI Niš funkcionisala, moguće da je on zakazao.
Pretvarač i akumulator se nalaze u podrumu a tamo neidemo često. da sada nisam otisao po paradajz ko zna kada bih.
S vremena na vreme na primer dve-tri nedelje recimo spustim osigurač kako bi pumpa radila, min sat vremena na akumulator.

Sent from my BRP-NX1M using Tapatalk

Jedno pitanje, koliko traziti za topolu seckanu cirkularom na 30 cm po kubiku?
Ima negde oko 15 m3. Uglavnom su tanji komadi, pa bi verovatno mali deo trebalo cepati. Nije cena ne znam koliko bitna, vise mi je da ocistim dvoriste, al da ne ode bas dzabe.

Kod nas tvrdo drvo (cer, jasen) u cekiji idu oko 7000 kubik.
Mekano lipa i topola cini mi se oko 4 hiljade
E sada to iseceno tako kada bi otislo za 5 mislim da bi trebalo da budes vise nego zadovoljan

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh