Odlučivanje, uzgoj i ishrana jagnjadi

dejan26 je napisao(la):
Ja koristim Owowit-Milkiwit,ali to samo dajem owcama,2kg+1krede ma 100kg,150din/kg kod mene!A jagnjice kljukam granulama po wolji,sad u boksu imam 18komada,starosti od 46dana do 20dana,wec jedu oko 5kg dnewno!Za računicu ne pitajte,ne wodim,da se ne nerwiram!:-D
a stani zar nepravis hranu za jagance,sta se vise isplati praviti ili kupovati granule,koliko placas granule :haha:??
Post je spojen: [time]1261825964[/time]

srdjane mozda onda nemas neku veliku zaradu,ali kad ti nemas vremena da ides snjima na pasu kao ja,i kad das cobanu da cuva,ni to se neisplati,jer i cobanu znaju lepo da kradu! cime hranis ovce letos?ides da kosis travu?sta jos dajes kabastu??

pa da isao sam malo kosio trave jer je bilo bas jako puno,hranim ovce i sa slamom.... jer nemam vremnea da ih vodim na pasu a za cobana da ne spominjemo..........

gde radis i sta? pa i kod mene su kuci,isto i ja kosim i sve tako!imam kukuruzovinu puno pa to dajem.kakve ovce imas?jel znas neke sjagnjene na prodaju? :ppozdrav:

Za jagnjice kupujem granule,jeste skuplje,al su super,jer to moraju imati po wolji,i extra detelinu,a owcama prawim koncent,koji kwasim wodom kad dajem,oko 0,5kg dnewno!Ne znam zasto swi toliko hwale zob,to je dijetalno hraniwo,jeste dobro al za owcu koja doji nije nesto,zob maxímalno 20posto konc obroka,znaci ako dajes 500gr zrna po grlu-100g ti je zob a 400g kukuruz!Ja mojim zob ne dajem wec 2god,ujutro 0,5kg kukuza,uwece 0,5kg koncent. í 2,5-3kg sena,i to kad doje je dowoljno!

alfa 9 je napisao(la):
gde radis i sta? pa i kod mene su kuci,isto i ja kosim i sve tako!imam kukuruzovinu puno pa to dajem.kakve ovce imas?jel znas neke sjagnjene na prodaju? :ppozdrav:
imam il de frans rasu,za sada nemam jos za prodaju ali sledece godine ce biti .a kod nas u banatu je momentalno cena za jagance 3 eura kila............pa vi vidite sta cete,a ja ovce drzim kuci!!!! hehehehe :cool:

ljudi treba mi strucni pomoc. ima jedno malo jagnje,i imam problem ,ovca nema dovoljno mleka pa dali mogu dati iz cucle kravlje mleko dodatno?da nece biti problema sto jede i kravlje i ovcije mleko?

Slobodno,samo pazi da ne bude hladno to krawlje mleko!Najbolje izmuzes krawu i odmah dajes,ako to nemas,temperatura mleka 39-40 C,i po 100ml swaka 3sata!

ja idem samo 2put dnevno da hranim,tako da ne mogu u svakih 3 sata.ali uzima on nesto mleka od ovce,stavio sam ih u boks,ovcu hranim dobro samo slabo jede!nego moram dopuniti. nece mu biti proliv??

nemam drugu ovcu ojagnjenu,moram kravlje mleko davati! da nije ovca dobila ketozu??posto je omrsavila jako

Ја размутим јаје у два деци млека и три пута на дан дајем, уз дојење код неке друге овце или козе. Јаје проверено добро, да видиш како напредује јагње. Мада би сигурно било боље давати по децилитар шест пута на дан ко има времена, да јагње не развали стомак.

Srdjan Qmane je napisao(la):
alfa 9 je napisao(la):
imam il de frans rasu,za sada nemam jos za prodaju ali sledece godine ce biti .a kod nas u banatu je momentalno cena za jagance 3 eura kila............pa vi vidite sta cete,a ja ovce drzim kuci!!!! hehehehe :cool:
Da li si siguran za cenu.. jer koliko vidim, nigde u Sbiji nije visa cena od 220 Dinara:haha:

mani ti berzu ja ti govorim sta se na danasnji dan dogadja kod nas,ljudi ima li neko ovaca da proda u 2 ili 3 moze i 4 jagnjenje,ako neko ima nesto povoljno neka mi javi!!!!

alfa 9 je napisao(la):
nemam drugu ovcu ojagnjenu,moram kravlje mleko davati! da nije ovca dobila ketozu??posto je omrsavila jako
Kupi zamenu za mleko,naj cesce se nalazi zamena za telad ali je dobra ja sam je vec par puta koristio.

Jaje u mleku razmuceno je odlicno i stencima rano zalucenim se to daje npr.
Nego zanima me jel pravio ko koncentrat za jagnjad sa ovim zamenama za riblje brasno i kakva su iskustva,prirast,isplativost,recepti?
Jel imate iskustva sa nekim sunc pogacicama kazu da su slicne sacmi samo malo masnije prodacvali kod nas na pijacu po 14 din kg,precnik oko 3,4 cm a debljina par mm?
cena soj sacme je 54,zamena ribljeg 130 do 140,sunc sacma 22

Nazad
Vrh