Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Pa ja ne znam šta je onoj mojoj zečici ima stomak,napravila gnjezdo ima nekoliko dana,parena je 9.2 a nikako da se okoti šta vi mislite na to nije valjda lažna trudnoća,po meni se jučer trebala okotiti....????????????

Imam i ja stomak ali od piva:haha: ako pustas na kontrolno parenje posle 7 dana i ako odbija onda je skotna, moze nositi do 33dana.I zene nose bebu pa se iskomplikuje nemoj da se cudis.

Pa ja ne znam šta je onoj mojoj zečici ima stomak,napravila gnjezdo ima nekoliko dana,parena je 9.2 a nikako da se okoti šta vi mislite na to nije valjda lažna trudnoća,po meni se jučer trebala okotiti....????????????
Ako nosi 31-32 dana onda ti matematika nevalja..12-13 se treba okotiti, drugi mesec ima 28 dana..

Kontrolno parenje sam vršio 5 dana poslje parenja i nije dala zecu da je pari nego je trčala po kavezu i skičila(ispuštala nekakve zvukove)...

Evo danas se okotila zecica koja je parena 10.2 .Okotila se jutros ima 12 belih panonaca :osmeh: videcu sutra kako se okoti druga zecica pa mozda bude prilike da podbacim.Nema sitnih u leglu inace bi lako izbacila da je rasteretim guzve..

Znači od ove moje ništa nema jer poni tvoja se okotila danas a parena je 10.2 a moja parena 9.2 pa ništa,nema veze iće ona opet pod zeca....

- - - - - - - - - -

Danas sam nosio drugu zečicu pod zeca čak se 4 puta se zec okrenio za svaki slučaj opet ću je nosit za 5 dana na kontrolno parenje...

Da vidite slucaj kod jedne moje lujke. - 1.kocenje:10 komada. Othranila je 7.komada, ostatak sam podmetnuo pod druge zecice. Odbijanje 40 ti dan. 42 dan, to jest 06.02. parenje-nece. 07.02.ocupala se (lazna skotnost). 08.02.ponovo je parim sa muzjakom, ona frkce kao da je skotna ali prima jednom nesto traljavo, i vise nece. Na probnom parenju ponasa se isto, vec sam je video u kotlicu. 12.03.izjutra pocinje da pravi gnezdo i tokom noci okoti 10 komada - da covek ne veruje. Evo slike,kako sprema gnezdo:

2vdh0r5.jpg

Hehe ba da bas je cudno,nekada je dosta da jednom primi i da se lepo okoti,a nekada nece ni kada je zekan tri puta zvekne:haha:strasno,to je izgleda neka nova moda kod nasih zecica:osmeh:

Kod mene se veceras ili sutra treba jedna okotiti (ona sto mi je prosli put pobila mlade), a opet najavljuju debele minuse :kisa:..Valjda ce biti sve u redu inace joj ne gine serpa...

Kod mene se veceras ili sutra treba jedna okotiti (ona sto mi je prosli put pobila mlade), a opet najavljuju debele minuse :kisa:..Valjda ce biti sve u redu inace joj ne gine serpa...
Pa drugar samo da je napravila dobro gnezdo i da se lepo ocupa,i za male nebrini bice njima ko u sauni!!!nije to strasno do -6 javljaju,samo da ona to dobro okoti da pocne lepo da doji mlade,a vec od nedelje koliko sam ja cuo bice lepse vreme!!!

Iskreno da ti kazem da nemam pojma dal je i kako napravila gnezdo..
Uvlacila je seno i slamu pre 5-6 dana..Ubi me ova radna "demokratija"..
Ali valjda ce biti sve dobro, a i kod mene najavljuju i do -10...

Evo i ja vec nesto da pitam zasto mislite da je bolje slama nego dobro prosuseni livadsko seno pomesano sa dlakom sto ona pocupa sa sebe?

@bsanji.Pozdrav drug.Slama je dosta cistija i rastresitija te je s'toga i dosta bolji upijac nego seno.U senu ima raznih trava a neke od njih su ostre i znaju da bodu a samim tim i da izazovu infekciju.Kada smo drugar i ja tek pocinjali sa prihranom prasadi (dohranjivanje sa 15-tak do 30-35kg) pred velike praznike,stavili smo u jedan obor za 140 prasadi seno u delu gde spavaju.Epilog je bio da su se svi do jednog osugali.Slama moze da traje malo duze ali od vlage pocne da truli i uskisne.Najbolje se pokazala krupnija bukova piljevina (od parene,susene bukve).Takodje sam stavljao golubovima u gnezda seno i rezultat je bio da brzo istruli i pobudja od izmeta ptica.Slama je nesto malo bolja ali i nju treba promeniti za 15-tak dana.Tu su mi se najbolje pokazale iglice od Kanadskog bora (suve).Gnezdo traje celu godinu a miris bora tera insekte i parazite.:ppozdrav:

Imam zečicu belgijski šarac, od 15.11. sedam puta primala zeca , već sam je mislio u kotlić. Zadnji put primila 11. 02. i učini mi se da se udebljala i da će biti nešto. Dana 13.03. pronađem jednog zečića na polovici boxa ugiba od pothlađenosti, jer se dama nije uopće očupala. Sutradan ujutro još jedan isto na pola boxa, da bi se dakle 14.03. uvečer očupala, napravila pravo gnijezdo i okotila još 9 komada. To joj je prvo koćenje, valjda će biti urednija slijedeći put.

Nisam mislio bukvalno na korov nego na kvalitetnu livadsku seno koje cak i koristim za hranjenje kunica jer mnogo boljemije pokazao i od lucerke naravno i nju koristim u manjoj kolicini.A sto se tice suge prasica toti nije od sena budi siguran jer dasi i u tom trenutku stavio i slamu oni bih isto dobili.A u golubove se nerazumem toliko ali za Kanadski bor(suve) u potpuno si u pravu ..Veliki pozdrav:ppozdrav:

Kako li se snalaze divljaci zecovi bez slame?:haha:Jeste bolja slama da ne ponavljam 100puta,ali i karton da joj date ona bi ga spremila u kotilicu,sila boga ne moli!:haha:
Tako da kad nema slame rokaj sena brate,ona to lepo izgricka i mirna Bačka...Kako bi Šojić rekao "Djole nemoj se uzbudjavaš"
Moj zet ne stavlja ništa,samo koliko se očupa,a očupa se da je puna kotilica dlake!!!!!!!!!!!
Ajd malo da pričamo o golim ženama!lol
pozzzzzzzzz

Nazad
Vrh