Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Zavisi od broja mladih u leglu.Ako je manji broj odvajam sa 30dana jer su krupni,ako ih ima vise... oko 10kom ostavim ih do 35-40dana.Odmah posle odvajanja dajem neosulfoh p.

Zavisi od broja mladih u leglu.Ako je manji broj odvajam sa 30dana jer su krupni,ako ih ima vise... oko 10kom ostavim ih do 35-40dana.Odmah posle odvajanja dajem neosulfoh p.
Poni i ja im odmah posle odvajanja dajem neosulfoh p. Ranije sam im davao sulfamidin, ali mi je veterinar rekao da je bolji neosulfoh p.

- - - - - - - - - -

http://www.krajinalijek.org/dokumenti/FM Pharm - Vademecum Gotovih Lekova.pdf

- - - - - - - - - -

http://www.vetzavod.com/index.php?cid=10&sid=50&stid=219&lang=rs

Ev da i ja konacno prebrojim malce od ove druge zenke..danas im 18 dana i ima ih........... cak dvoje:osmeh: al su lepi ko slike..

Bez brige,bice ih vise sledeci put sigurno.Ja imam Panonku,prvi okot 7 i svi su hvala Bogu dobro.Sad pre par dana okotila 11,ostalo je 8.Koliko uopste moze da odgaji,tj. koliko moze da doji odjednom? Neznam da li su mogli svi da sisaju ili ima neki drugi problem,a da ja to nisam primetio jer nemam iskustva.

Pozdrav ljudi....imam problem ......novozelandska se okotila pre 3- dana (prvo leglo) i 2 komada iznela van (kad sisaju valjda) preko noći i smrzli se. Sad sam povisio ulaz/izlaz da se jedva uvuče unutra......jel to OK ?

Hvala ljudi..! Jesu mi ova dvojica ko bombonice nkako okrugli debeli a i poveliki..
Nebih imao nista protiv da mi svaki puta okote 6-7 ali da ih odhrane...
Sada trnutno imam jednu skotnu 12 dana, druga je bila na parenju juce, a ova treca me opet zeza.. nece da se pari pa da si pita.
Dali ima nesto sto bih mogao da joj dajem da je malo usilim?? Ono neka hrana ili preparat i.t.d

Hvala ljudi..! Jesu mi ova dvojica ko bombonice nkako okrugli debeli a i poveliki..
Nebih imao nista protiv da mi svaki puta okote 6-7 ali da ih odhrane...
Sada trnutno imam jednu skotnu 12 dana, druga je bila na parenju juce, a ova treca me opet zeza.. nece da se pari pa da si pita.
Dali ima nesto sto bih mogao da joj dajem da je malo usilim?? Ono neka hrana ili preparat i.t.d

Listovi persuna,jecam i proklijala psenica ja sam kuburio sa jednom zenkom nikako da prihvati zeca.Na posletku sam joj to davao i upalilo je.Trebala je poruka ici u temu parenje.

Gogidj ko loptice su:bravo:nema veze brze ce ti napredovati,a zenki nije zameriti ipak joj je prvo kocenje,sada kada si je ponovo napario videces i sam kako ce to drugo leglo da odhrani,srecno!!!

- - - - - - - - - -

A kolege evo i moje nove prinove 9 komada zekan B.Orijas a zenak mesanka sa orijasem malima je danas tacno 10 dana:ppozdrav:

Juče se okotila mešanka Kalifornijska + Novozelandski. Ima 9 komada

14m897a.jpg

Ovo su kunići

2hqs6xe.jpg

A ovo je srećna majka:

347yam8.jpg

- - - - - - - - - -

Ponosni otac (Panonac + Novozelandska) posmatra decu:
27xjds9.jpg

Nazad
Vrh