Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

gogidj Kad se kod mene nisu posmrzavali pre 2 meseca kad je bilo steglo nece ni kod tebe.Kod mene su napolju,voda redovno mrzne kad je minus.Samo sam kotilicu oblozio satorskim krilom i sta bude,i bilo je 12kom.10 ostalo zivo..A to sto je izasla iz kotilice ko zna sta joj je frcnulo u glavi valjda zna sta radi.Bice to sve dobro ja sam kod kolege vidio zecica sa okotila u cosku kaveza,a on joj ranije spremio gajbu punu slame a bilo je prohladno takodje napolju ih drzi.

gogidj Kad se kod mene nisu posmrzavali pre 2 meseca kad je bilo steglo nece ni kod tebe.Kod mene su napolju,voda redovno mrzne kad je minus.Samo sam kotilicu oblozio satorskim krilom i sta bude,i bilo je 12kom.10 ostalo zivo..A to sto je izasla iz kotilice ko zna sta joj je frcnulo u glavi valjda zna sta radi.Bice to sve dobro ja sam kod kolege vidio zecica sa okotila u cosku kaveza,a on joj ranije spremio gajbu punu slame a bilo je prohladno takodje napolju ih drzi.

Za sada su dobro, nema uginuca:bravo:..Fino su se ocupale i ususkale mlade iako im je ovo prvo kocenje..
Brojno stanje nepoznato, cim saznam budem se pohvalio..:osmeh:

Imao sam i ja jedno leglo u decembru, zenka (inace mati od ove dve) se okotila na -17, jedanaest komada sada imaju malo vise od mesec i po..postavljao sam slike...

Da i ja sa zakasnjenjem prijavim okot(e), prvi je bio za bozic, drugi desetak dana kasnije, jos dva okota bila prije nedelju dana. Ovi iz prvog su za odvajanje, na zalost samo ih je 3, bilo ih je 6 ali smo izgubili 3 jer su mojom nepaznjom uspjeli da izadju iz kaveza i smrzli se :-(( prvo leglo slika1, slika2.
Iz drugog legla ima ih 6, stari su znaci nekih 20-ak dana, i bas fino napreduju, to je prvo kocenje zenke - slike 1, slika2.
iz treceg i cetvrtog legla, ima ih 6 i 7, bar koliko sam uspio da prebrojim, nijesam htio da ih razmjestam jer su jos mali, fino su ususkani, oba legla su takodje prvo kocenje, slika1, slika2.

Nijesu, panonci ali nijesu cistokrvni. ocekujem jednu zecicu da se okoti, ona ce biti ispod hajkoma, tj muzjak je hajkom, ona je kombinacija panonca i novozelndjana.

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene jutros belaj!! Ova zenkica sto se okotila van kotilice, rasturila gnezdo, cetiri mlada mrtva, dok je jednog pola pjela..tako da od ovog legla nema nista...

E sada dal da joj dam jos jednu sansu ili da je stavim u lonac?? za primjer ostalima ..:osmeh:

Ako imas drugu zenku,kolji,a ako ne daj joj jos 1 sansu pa da vidis sta ce biti,to je vrlo cudno kada je iz kotilice izvukla gnezdo pa ga napravila na drugom mestu,probaj da joj oprostis:haha:pa joj daj jos jednom da se okoti pa ces da vidis!!!

@crni tekir..Jest joj ovo prvo kocenje, zato i razmisljam da joj dam jos jednu sansu..
za paprikas nece zakasniti..

@Pera NS 91 Nemam drugu zenku, mislim imam tri zenke mjesanke i jednu kalifornijsku od dva i po meseca...I to bi bila neka maksimala, jer nemam bas prostora a imam problema i oko nabavke hrane, a i komsiluk je na oprezu...Vec sam joj oprostio, mada mi je zao legla 8 dan im danas, a lepi su bili ko slikice..

Sad jos jedno pitanje, dal ce ona imati problema sa mlijekom, jer mladih vise nema da sisaju..?
Citao sam na netu za goveda, da se vime moze upaliti i dovesti zivotinju do ozbiljnih problema..

Nece biti problema sa mlekom samo je upari sto pre.Trebalo bi da trazi muzjaka vec treci dan kako ne doji mlade.Desavalo se i meni da prvo leglo unisti a drugo bude sve uredu ma savrseno i dalje bude odlicna zenka..

@ gogidj. Nece ona imati nikakvih problema druze,nego proveri ti da slucajno nju nije sta uplasilo ili uzbunilo (misevi,pacovi,neka macka itd...)Kod mene je komsijin macor dolazio na golubarnik,tj skakao na zicu od kaveza.Rezultat toga je bio da su svi golubovi ustali sa jaja i zaladili ih (22 para golubova~0 piladi. Ja sam se trudio svojski da ga odvratim od golubova,bacao petarde kad udje u dvoriste,cak sam ga i hranio van dvorista....medjutim to se ponavljalo.Posle svega mi je provalio u kavez sa lepezanima i podavio ih (lepezane kupio deci za rodjendan). E tu je "prevrsila dara meru" pa sam mu teska srca servirao virslu sa malo "furadana" (izuzetno efikasan otrov).Tako je on zacrsio svoju karijeru a ja uspesno izvodim golubove.Proveri drugar da nemas kakvih stetocina oko kunicarnika (za svaki slucaj).:ppozdrav:

@ Crni Tekir.. Nemam stetocina, to mi je prvo palo na pamet jutros kad sam video rastureno gnezdo..Nemam pojma sta joj je bilo, predpostavljam da je neiskustvo i neki strah za mlade u pitanju..
Ja dok sam golubari macke sam rjesavao vazdusnom puskom, ...ciim se prvi put zakuca u volijeru dobije diabolu i nikada vise ni ne pokusava da dira golubove...

Evo i mojih prinova :osmeh:
Malisani stari 10 dana
dsc0311.jpg

Malisani stari 6 dana
dsc0315.jpg
...

@Pera NS 91.Lepo te krenulo, svaka cast..
Koja su rasa ovo drugo leglo, svi crni ko' jedan....?

Hvala kolega, pa ne bi verovao zenka panonka,a muzjaka B.Orijas koji je zelenkasete boje,a mali crni ko ugalj,na koga su to povukli eee to neznam:haha:!

@ Crni Tekir.. Nemam stetocina, to mi je prvo palo na pamet jutros kad sam video rastureno gnezdo..Nemam pojma sta joj je bilo, predpostavljam da je neiskustvo i neki strah za mlade u pitanju..
Ja dok sam golubari macke sam rjesavao vazdusnom puskom, ...ciim se prvi put zakuca u volijeru dobije diabolu i nikada vise ni ne pokusava da dira golubove...
Pari tu ženku odmah,to je kod prvog koćenja manje-više normalno.A što se štetočina i mačaka tiče,to meni rešavaju moji jazavičari i to u paramparčad.

Nazad
Vrh