Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Imam 7 malih,za sada je sve ok.Odvojeni su sa 35 dana,danas im je 7 nedelja starosti.Pokusao sam da razaznam koliko je muskih a koliko zenskih i NIKAKO.Ili ja nemam pojma ili je mozda jos rano da se to utvrdi?Molim iskusnije uzgajivace za neki odgovor ,hvala.

Trebalo bi da se lako razaznaju sa 7 nedelja.Uhvatis kunica za kozu iznad usiju (blago prstima ) i podignes. Onda dole ispod repa (stidni deo:haha:) blago povuces prema nazad i ako se deli na 2 dela ~zenka,a ako izafje kao cevcica ~kur.nja:haha::ppozdrav:

Hvala.Po onome kako sam ja gledao,od njih 7,ima 5 decaka i jedna devojcica.Za sedmog nisam siguran mozda je nesto izmedju :haha:,sta da se radi kad su dosla ova moderna vremena!:ppozdrav::haha:

Imam 7 malih,za sada je sve ok.Odvojeni su sa 35 dana,danas im je 7 nedelja starosti.Pokusao sam da razaznam koliko je muskih a koliko zenskih i NIKAKO.Ili ja nemam pojma ili je mozda jos rano da se to utvrdi?Molim iskusnije uzgajivace za neki odgovor ,hvala.
Ja moje ni negledam do nekih 60 dana starosti,a u to vreme odvajam muzjake od zenkica da bi mogle zenkice da na miru napreduju,a muzjaci se vijaju,tuku ko ludi po kavezu:haha:,i u tom periodu starosti nemozes da pogresis,lepo se vidi sta je musko a sta zensko!!!

Pera druze,teze je sad pogresiti kod kunica nego kod zena,danasnji muskarci promene pol sad pa sad! :haha:Moramo da se naviknemo na Evropske vrednosti. :haha::haha:

Posle koliko dana posle kocenja mogu da izvadim kotilicu?...zecici sad imaju 24dana

Bok iman 2 zečice koje sam držao s zecom,pa sam ih vratio obe u isti kavez i skakale su jednaa na drugu,pa sam opet stavio ovu jednu pod zeca a kad sam je vratio i stavio s zečicom ona opet hoće da skoči na nju al joj sad ova neda i nekako se glasa uz sve tooo??????????????????????????

Poslednja izmena od urednika:
Panonka 12 komada 10 živih i ima razlike u veličini stari 6 dana
motorkekuaizeice023.jpg

Svaka cast boa.Sve vise sam zadovoljan sto sam se opredelio za panonce.Koliko vidim ovde na forumu,retko kome je panonka dala manje od 10 malih,jos ako su dobre majke...:ppozdrav:

Svaka cast boa.Sve vise sam zadovoljan sto sam se opredelio za panonce.Koliko vidim ovde na forumu,retko kome je panonka dala manje od 10 malih,jos ako su dobre majke...:ppozdrav:

Valjda su dobe majke ,ovo joj je drugi okot .Prvi put se ototila na betonu jer je nisam odvojio u kavez,bila je u čoporu sa 5-6 zevčeva
svi su se smrzli.za sad je jako dobra

Јел може неко да ми каже кад је најидеалније одвојити,физички и од мајке?Сад им је 25-ти дан.Унапред хвала!

- - - - - - - - - -

Пардон,грешка у куцању,требало је,одвојити младе од мајке!

Јел може неко да ми каже кад је најидеалније одвојити,физички и од мајке?Сад им је 25-ти дан.Унапред хвала!

- - - - - - - - - -

Пардон,грешка у куцању,требало је,одвојити младе од мајке!
Sa 30~35 dana,bar tako ja praktikujem.:ppozdrav:

Nazad
Vrh