Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Ma samo treba malo vise vremena provesti sa odraslima i kada se hrane ponekad otvoriti kavez i pomilovati dok se ne naviknu na tebe. Posle kada se pripitome i smire prihvate tvoje prisustvo mozes komotno da pogledas gnezdo rukama nece ih ostaviti. Samo malo vise paznje i nema problema.

Bas naprotiv veliki sam protivnik da se zblizavam sa kunicima tipa da ga pomilkim i da se stekne poverenje, a onda za 10dana pod noz.Zna se ko se moze pomilkiti pas,macka a ponekad i komsinica:osmeh:

Nisam mislio na podmladak nego na zenke koje se kote i muzjaka za parenje. Komsinica je na drugoj listi pripitomljavanja.

U srijedu dođem u kuničnjak i idem pogledati da li se zečica okotila i kad ono 8 komada krepalih vani na žici,a što je najgore napravila je lijepo gnijezdo očupala se i vani se okoti umjesto u kotilici,samo je jedan ostao živ ali i gubitci su dio kunićarstva:ppozdrav:

Pozdrav tako slično se i meni desilo juče se ozečila 7 malih a danas dvoje uginulo van gnijezda su bila ne znam zasto glupa zečica :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav tako slično se i meni desilo juče se ozečila 7 malih a danas dvoje uginulo van gnijezda su bila ne znam zasto glupa zečica :osmeh:

Desi se da zecica krene a mali se zakaci na sisu i tako ga izvuce iz gnezda i normalno crkne posto nemaju jos mogucnost da sami kontrolisu temperaturu

Pozdrav szeki-telep :ppozdrav:kako tvoji maleni napreduju sto si ih odbio?!Ja imam kotilicu sa strane kaveza i obavezno prvo stavim dobar sloj piljevine(krupne),pa onda zenki dam pun kavez slame koju ona sve do slamcice uvuce u kotilicu i na to se jos lepo ocupa ali opet ni to nije dovoljno jer kada se zakace za sisu i padnu samo 10 cm od gnezda oni neznaju da se vrate i uginu...tako da je to visa sila koju mi nemozemo da sprecimo nazalost!!!

Kod mene je kotilica u sklopu boksa.. I zenka (prvo kocenje) svu slamu izvukla vani i napravila gnezdo pred vratima..Danas se tu i okotila, pa sad moram hranu i vodu bukvalno prebacivati preko gnezda..
Nadam se da ce ih lepo odnegovati, mada se plasim ovih minusa sto najavljuju..
Sutra bih trebalo i druga da se okoti..drzim joj fige:osmeh:..

E pa to ja jos nisam imao takav slucaj kocenja...Verovatno joj je nesto zasmetalo cim je ona izasla iz kotilice(mozda,vlaga neka stetocina,mis....)!!!Meni se u petak jedna zenka okotila,lepo se ocupala,i posto ja imam kotilice van kaveza,ja ih samo oblozim najlonom i to dosta sadrzava toplotu,e sada ako i ti nekako mozes da ih barem"pokrijes" najlonom prebacis preko njnog kaveza sigurno ce im biti bar malo toplije!

Pozdrav szeki-telep :ppozdrav:kako tvoji maleni napreduju sto si ih odbio?!Ja imam kotilicu sa strane kaveza i obavezno prvo stavim dobar sloj piljevine(krupne),pa onda zenki dam pun kavez slame koju ona sve do slamcice uvuce u kotilicu i na to se jos lepo ocupa ali opet ni to nije dovoljno jer kada se zakace za sisu i padnu samo 10 cm od gnezda oni neznaju da se vrate i uginu...tako da je to visa sila koju mi nemozemo da sprecimo nazalost!!!
Hvala na pozdravu,maleni su dobro,jedan mi je ugino od one ženke što je verovatno nosilac bolesti.Sad je opet naparena pa ću videti kako će biti sa sledećim okotom.Ako opet bude bolesnih malih,ide pod nož,a ja dolazim kod tebe po neku lepu devojčicu da je zamenim.

E pa to ja jos nisam imao takav slucaj kocenja...Verovatno joj je nesto zasmetalo cim je ona izasla iz kotilice(mozda,vlaga neka stetocina,mis....)!!!Meni se u petak jedna zenka okotila,lepo se ocupala,i posto ja imam kotilice van kaveza,ja ih samo oblozim najlonom i to dosta sadrzava toplotu,e sada ako i ti nekako mozes da ih barem"pokrijes" najlonom prebacis preko njnog kaveza sigurno ce im biti bar malo toplije!
Pera druze probaj da kotilice oblozis filco~m (tanka izolacija koja se stavlja ispod laminat poda).Ja sam pre kunice drzao napolju i sa filcom sam unotavao kotilice i flasice za vodu.Mladi mi nisu uginjavali a voda u flasicama je ledila samo kad su zestoki minusi.Povrh svega ta izolacija uopste nije skupa,kosta otprilike kao i najlon.:ppozdrav:

To je naravno mnogo bolje,samo ako kotilice nisu napolju,tj. ako nisu izlozene vremenskim neprilikama (kisa) jer stirodur brzo prima vlagu a veoma je tesko izbacuje iz sebe.:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na pozdravu,maleni su dobro,jedan mi je ugino od one ženke što je verovatno nosilac bolesti.Sad je opet naparena pa ću videti kako će biti sa sledećim okotom.Ako opet bude bolesnih malih,ide pod nož,a ja dolazim kod tebe po neku lepu devojčicu da je zamenim.
Pa druze nije problem imam nekih 13 komada od 2 kg pa mozes da izaberes koju god devojcicu hoces,nemam starije za sada!A dosle su i nove prinove od 2 zenkice,cekam jos 2 pa cemo videti sta ce tu da bude!Slobodno dodji cim budes mogao!:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Pera druze probaj da kotilice oblozis filco~m (tanka izolacija koja se stavlja ispod laminat poda).Ja sam pre kunice drzao napolju i sa filcom sam unotavao kotilice i flasice za vodu.Mladi mi nisu uginjavali a voda u flasicama je ledila samo kad su zestoki minusi.Povrh svega ta izolacija uopste nije skupa,kosta otprilike kao i najlon.:ppozdrav:
Meni su kavezi u supi nema kise ni snega,mozda malo vetar kada JAKO duva,da se oseti inace do sada nisam imao problema sa malima,svi prezive jedino koji ispadnu iz gnezda ti nastradaju!Onu turu kada je bio decembar i onih 2 nedelje jake zime,od nekih 20 komada da li su mi mozda 1 ili 2 mala uginula!Ali dobra ideja sa filcom papirom:ppozdrav:

Ja sam komplet kunicarnik oblozio strec folijom..
A za ovu zenkicu nemam pojma sta joj je, lepo se pocupala i ususkala ih..a zasto je izasla iz kotilice bog ce ga znati.. ova druga zenka se lepo okotila u kotilici..za sada su svi dobro, a javljaju jos veceras malo minusa i onda opet:cool:lepo..

Nazad
Vrh